Foto: F64
"Jūrmalas" basketbolisti sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē tikai ar lielām grūtībām uzvarēja "Latvijas Universitāte" (LU) vienību.

Jūrmalnieki savā laukumā guva panākumu ar rezultātu 77:75 (20:15, 21:20, 15:15, 21:25), sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-0.

Laukuma saimniekiem Uģis Pinete guva 21, bet Edgars Jeromanovs 18 punktus, kamēr Deniss Krestiņins sameta 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt LU rindās Renārs Birkāns izcēlās ar 19 punktiem, bet Linards Jaunzems un Aivis Lēmanis sameta attiecīgi 14 un 11 punktus.

Pēc puslaika "Jūrmala" bija vadībā ar 41:35, sešu punktu pārsvaru saglabājot arī pirms pēdējām desmit minūtēm (56:50). Taču spēles beigu daļu teicami aizvadīja "studenti", kuri nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām jau bija vadībā ar 67:63.

"Jūrmala" gan atguvās un ar diviem Pinetes tālmetieniem panāca neizšķirtu 70:70, bet 72 sekundes pirms sirēnas Krestiņins ar "slam dunk" un soda metienu vadību atguva jūrmalniekiem, panākot 73:70. LU gan nepadevās un 23 sekundes pirms beigām Jānis Eiduks ar tālmetienu panāca neizšķirtu 75:75, taču atlikušajā laikā pa vienam soda metienam trāpīja Jeromanovs un Krestiņins, nodrošinot jūrmalniekiem uzvaru.

"Jūrmalai", kas iepriekš LBL startēja ar nosaukumu "Jūrmala"/"Fēnikss", šis ir ceturtais starts izslēgšanas turnīrā, no kuriem tikai vienreiz izdevies pārvarēt pirmo kārtu. Savukārt LU izslēgšanas turnīrā atgriezusies pēc piecu gadu pārtraukuma, pēdējoreiz 2012.gadā apstājoties ceturtdaļfinālā.

Sērijas nākamais mačs notiks 1.maijā Rīgā, trešā cīņa būs divas dienas vēlāk, bet, ja būs nepieciešams, atlikušie dueļi tiks izspēlēti 5.maijā un 7.maijā.

Regulārās sezonas ietvaros abas komandas aizvadīja kopumā četras savstarpējās spēlēs, visās uzvarot jūrmalniekiem.

LBL pamatturnīra divas labākās komandas - "Ventspils" un "VEF Rīga" nodrošināja automātisku dalību pusfinālā, savukārt trešās līdz sestās vietas ieguvējas tiekas ceturtdaļfinālā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrā ceturtdaļfināla pāra pirmajā spēlē panākumu guva "Ogre", kas savā laukumā ar rezultātu 94:79 apspēlēja "Valka"/"Valga" vienību, sērijā panākot 1-0.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza "Ventspils", kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās "Betsafe"/"Liepāja".

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdza "Valmiera"/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!