Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres", kuru pārstāv Latvijs hokejists Zemgus Girgensons, noslēdzis līgumu ar amerikāņu izcelsmes zviedru aizsargu Lavrensu Pilutu, ziņo zviedru medijs "HockeyPuls".

Pašlaik 22 gadus vecais Piluts pagājušajā sezonā pārstāvēja Jenčēpingas HV-71 vienību, 52 spēlēs gūstot astoņus vārtus un atdodot 30 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš bija komandas kapteiņa asistents un sezonu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +13.

Pilutam sezonas izskaņā tika piešķirta Berjes Salminga vārdā nosauktā trofeja, kas pienākas Zviedrijas augstākās hokeja līgas labākajam vietējam aizsargam. Viņš bija arī līgas rezultatīvākais aizsargs.

Savukārt viņa pārstāvētā HV-71 izslēgšanas mačos apstājās astotdaļfinālā.

Piluts šobrīd trenējas kopā ar Zviedrijas izlasi, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, kas Dānijā sāksies 4.maijā.

"Sabres" spēlētāja pievienošanos komandai vēl oficiāli gan nav izziņojusi.

Trešdien "Sabres" noslēdza divu gadu līgumu ar 22 gadus veco Zviedrijas augstākās līgas labāko snaiperi Viktoru Ūlofsonu, kuru Bufalo komanda izraudzījās 2014.gada draftā ar 181.numuru.

Bufalo "Sabres" bija šīs sezonas vājākā NHL vienība, jau septīto sezonu pēc kārtas nesasniedzot Stenlija kausa izcīņu. Sestdien notiks šī gada drafta izloze, un Bufalo klubam ir labas izredzes saņemt pirmo kārtas numuru.

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons "Sabres" komandā aizvadīja savu piekto sezonu, bet sezonas izskaņā iedzīvojās traumā, kas viņam liegs pasaules čempionātā pārstāvēt Latvijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!