Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Madrides "Atletico" ceturtdien UEFA Eiropas līgas pusfināla pirmajā mačā viesos izrāva neizšķirtu 1:1 (0:0) pret Anglijas futbola premjerlīgas klubu Londonas "Arsenal", kamēr Francijas vienība Marseļas "Olympique" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Austrijas čempioni "Salzburg".

Atbildes spēles notiks nākamajā ceturtdienā, finālā iekļūstot uzvarētajām divu maču summā.

Londonā notikušajā duelī "Atletico" jau spēles sākumā nonāca neapskaužamā situācijā, jo desmitajā minūtē savu otro dzelteno kartīti nopelnīja horvātu aizsargs Sime Vrsaļko, turklāt nedaudz vēlāk uz tribīnēm tika izraidīts arī Madrides vienības galvenais treneris Djego Simeone.

Tiesa, viena vīra pārspēku mājinieki izmantoja vien spēles 61.minūtē, kad francūzis Aleksandrs Lakazete pēc Džeka Vilšīra piespēles ar galvu raidīja bumbu vārtos. Tomēr pēdējais vārds šajā spēlē piederēja viesiem, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām uzbrukuma smailē nonākot Antuānam Grīzmanam. Francūža pirmo sitienu "Arsenal" vārtsargs Davids Ospina neitralizēja, tomēr atlēkusī bumba nonāca Grīzmana rīcībā, "Atletico" uzbrucējam raidot to vārtos.

"Spēles sākums bija traks un daudziem notikumiem bagāts. Jans Oblaks šobrīd ir labākais vārtsargs pasaulē. Ne tāpēc, ka viņš ir mans komandas biedrs, bet tāpēc, ka mūs neskaitāmas reizes glābis un palīdzējis tikt pie punktiem," pēc mača atzina Grīzmans, kurš guva savus 27.vārtus sezonā.

"Arsenal" divu spēļu summā ir zaudējusi pēdējās trīs Eirokausu izslēgšanas spēlēs pret Spānijas komandām, taču kopumā pret spāņu vienībām Londonas klubs "play-off" fāzē ir svinējis uzvaras piecas reizes, bet zaudējis četrreiz.

Savukārt "Atletico" pēdējās trīs Eirokausu izslēgšanas cīņās pret angļu komandām summā ir svinējusi tikai uzvaras, turklāt zaudējusi vien divas reizes no deviņām.

Tikmēr Marseļā notikušajā duelī rezultāts tika atklāts 15.minūtē, kad Floriāns Tovēns vārtu priekšā pielaboja Dimitrī Pajē tālu brīvsitienu. Tāpat Pajē asistēja arī otrajā vārtu guvumā, kad 63.minūtē tikko uz maiņu nākušais kamerūnietis Klintons N'Džī no desmit metriem raidīja bumbu tīklā.

"Nebija perfekta spēle, bet neielaist vārtus ir labi, iesist divus - vēl labāk. Vienmēr cenšamies uzvarēt, darīsim to arī atbildes spēlē," atzīmēja Pajē.

"Olympique" savās mājās nekad nav zaudējusi Austrijas vienībām, divreiz svinot panākumus un divreiz spēlējot neizšķirti. Tikmēr Zalcburgas vienība bija palikusi nepārspēta iepriekšējos trīs mačus pret Francijas komandām, divreiz izcīnot uzvaras..

Kopš 2004.gada UEFA Eiropas līgā astoņas reizes triumfējušas Spānijas komandas, citu valstu vienībām to šajā laikā spējot vien sešreiz.

Pērn turnīrā uzvarēja Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "United", kas finālā ar rezultātu 2:0 pārspēja titulēto Nīderlandes komandu Amsterdamas "Ajax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!