Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otro kārtu trešdien sasniedza regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Hjūstonas "Rockets".

"Rockets" Rietumu konferences pirmās kārtas piektajā spēlē ar rezultātu 122:104 savā laukumā pārspēja Minesotas "Timberwolves", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1. Uzvarētājiem 24 punktus guva Džeims Hārdens, kurš izdarīja arī 12 rezultatīvas piespēles, bet Klints Kapela guva 26 punktus un savāca 15 atlēkušās bumbas. Minesotas komandā sezonas pēdējā spēlē rezultatīvākais ar 23 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Karls Entonijs Taunss.

Otrajā kārtā "Rockets" pretinieki būs Oklahomasitijas "Thunder" un Jūtas "Jazz" pāra uzvarētāji. "Thunder" trešdien ar 107:99 uzvarēja "Jazz" un sērijā pietuvojās līdz rezultātam 2-3. Oklahomasitijas komandas labā ar 45 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Rasels Vestbruks, bet 34 punkti Pola Džordža kontā, savukārt Jūtas komandā 27 punkti Džeja Kraudera kontā, bet 23 punktus sameta Donovans Mičels.

Austrumu konferencē Klīvlendas "Cavaliers" līdzīgā cīņā ar 98:95, pateicoties Lebrona Džeimsa pēdējo sekunžu tālmetienam, savā laukumā pārspēja Indiānas "Pacers", panākot sērijā 3-2. Džeimss uzvarētāju komandas labā izcēlās ar 44 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet 19 punktus sameta Kails Korvers. "Pacers" rindās rezultatīvākais bija lietuvietis Domants Sabonis ar 22 punktiem.

Toronto "Raptors" pēc uzvaras savā laukumā ar rezultātu 108:98 pār Vašingtonas "Wizards" arī sērijā izvirzījās vadībā ar 3-2. Demārs Derouzans guva 32 punktus, Kails Lourijs izcēlās ar 17 punktiem un 10 piespēlēm, bet lietuvietis Jons Valančūns guva 14 punktus un savāca 13 bumbas zem groziem. "Wizards" no zaudējuma neglāba Džona Vola 26 un Bredlija Bīla 20 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!