Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien palīdzēja "Lugano" komandai izcīnīt uzvaru Šveices augstākās līgas (NLA) finālsērijas sestajā mačā pret uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Cīrihes "Lions", sērijā līdz četrām uzvarām panākot izlīdzinājumu 3-3.

"Lugano" viesos uzvarēja ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 2:1).

Merzļikins šajā mačā atvairīja 38 no 40 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr Ķēniņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Viņš šajā duelī laukumā bija 22 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

"Lions" divreiz pēc nonākšanas iedzinējos atspēlējas, tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja "Lugano" hokejistiem, uzvaras vārtus trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām gūstot somu uzbrucējam Jani Lajunenam.

Sērijas zelta mačs notiks piektdien Lugāno.

Ķēniņš izslēgšanas turnīrā 17 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, būdams starp komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Savukārt regulārajā čempionātā viņam neklājās tik labi, jo uzbrucējs 40 mačos guva vienus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Merzļikins 17 "play-off" mačos ielaidis vidēji 2,25 ripas, atvairot 93,3% metienu, abos rādītājos esot izslēgšanas spēļu labākais vārtsargs.

Sērijas pirmajā mačā "Lions" viesos uzvarēja ar 1:0, bet otrajā duelī Cīrihes komanda savā laukumā pagarinājumā bija pārāka ar 5:4. Otrajā mačā Ķēniņš atzīmējās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, lai gan sākotnēji viņam bija piešķirtas pat trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt trešajā mačā "Lugano" mājās revanšējās ar 3:0, ceturtajā duelī Cīrihē "Lions" bija pārāka papildlaikā ar 3:2, bet iepriekšējā cīņā Lugāno vienība svinēja uzvaru ar 4:0.

Abi Latvijas hokejisti pēc Šveices čempionāta noslēguma tiek gaidīti Latvijas izlasē, kas gatavojas pasaules čempionātam.

"Lions" klubs par Šveices čempionu kļuvis astoņas reizes, iepriekšējo reizi to paveicos 2014. gadā, bet 2012. gadā komanda kopā ar Ķēniņu to paveica, kad to trenēja Bobs Hārtlijs, kurš pašlaik vada Latvijas valstsvienību. Tikmēr "Lugano" par Šveices čempioni kļuvusi septiņas reizes, bet pēdējo reizi tas notika tālajā 2006. gadā.

Pateicoties iekļūšanai Šveices čempionāta finālā, "Lugano" un "Lions" komandas nodrošinājušas iespēju nākamsezon sacensties Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Ceturtdaļfinālā "Lugano" ar 4-1 pārspēja "Fribourg-Gotteron" vienību, kamēr "Lions" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja "Zug" hokejistus.

"Lugano" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, bet "Lions" bija septītā. Tikmēr devītajā vietā bija vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers", kam sezonas beigās pievienojās uzbrucējs Tomas Andersons, latviešu pārstāvētajai komandai piedaloties vājāko komandu turnīrā, kurā tika saglabāta vieta NLA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!