Foto: Publicitātes foto
Dalībai Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresā, kurā vēlēs organizācijas jauno prezidentu, pieteikušies 112 biedri, informē LFF.

Lielu ažiotāžu raisījušais LFF kongress risināsies šo piektdien, 27. aprīlī, Rīgā, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Kongress sāksies pulksten 12:00.

LFF biedriem līdz 20. aprīlim bija jāapliecina sava dalība kongresā, un to izdarījuši 98% jeb 112 no reģistrētajiem 117 biedriem.

LFF kongresa darba kārtībā iekļauti 16 punkti, tomēr galvenais no tiem ir 14. punkts – LFF prezidenta vēlēšanas. Kā zināms, ilggadējais LFF vadītājs Guntis Indriksons pēc 22 gadiem šajā amatā ir nolēmis aiziet, nesagaidot kārtējā termiņa beigas. Pirms diviem gadiem viņš tika ievēlēts par LFF prezidentu uz četriem gadiem.

2017. gada 31. oktobri LFF valdes sēdē Indriksons rakstiski apliecināja iepriekš solīto, ka atstās amatu. 2017. gada 14. novembrī LFF izsludināja prezidenta amata kandidātu pieteikšanos. Kandidātiem pietiekumi bija jāiesniedz līdz 2017. gada 31. decembrim, un līdz šim datumam LFF saņēma trīs pietiekumus. Visus trīs kandidātus – Kasparu Gorkšu, Krišjāni Kļaviņu un Vadimu Ļašenko – LFF vēlāk apstiprināja kā pretendentus uz šo amatu.

LFF statūti paredz, ka kandidātam balsošanas pirmajā kārtā ir jāsaņem vairāk nekā puse no klātesošo biedru balsīm. Ja uz kongresu ieradīsies visi pieteikušies biedri, tad pirmajā kārtā uzvarai būs nepieciešamas 57 balsis.

Ja pirmajā kārtā neviens no kandidātiem neiegūs vajadzīgo balsu skaitu, tad balsošana turpināsies otrajā kārtā, kurā piedalīsies visi kandidāti. LFF statūti paredz, ka "sākot ar otro kārtu, no katras kārtas izstājas kandidāts ar mazāko balsu skaitu, līdz palikuši tikai divi kandidāti". Tādējādi, ja būs nepieciešama trešā kārta, tad tajā piedalīsies divi visvairāk balsu saņēmušie kandidāti.

Tāpat LFF statūti paredz, ka otrajā kārtā kandidātam nav jāiegūst vairāk nekā puse balsu, bet pietiek vienkārši ar vairākumu.

Pagaidām nav zināms, kādā veidā notiks balsošana. LFF statūti paredz atklātu balsošanu, ja vien biedri kongresā nelemj citādāk. Tāpat pēc otrdienas notikumiem saistībā ar kandidātu cīņu par LFF prezidenta amatu nav izslēgta iespēja, ka piektdienas kongresā notikumi izvēršas savādāk. Kā zināms, viens no amata kandidātiem Gorkšs ir vērsies FIFA, UEFA un LFF, lai izvērtētu cita amata tīkotāja Vadima Ļašenko darbību priekšvēlēšanu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!