Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda otrdien ceturto reizi atzina pašreizējo NBA čempionu Goldensteitas "Warriors" pārākumu un izstājās no "play off".

Sērijas piektajā spēlē "Spurs" sīvā cīņā piekāpās "Warriors" ar 91:99 (20:22, 18:27, 27:30, 26:20) un visā sērijā zaudēja ar 1-4.

Nonākuši iedzinējos mača sākumā, pirmās ceturtdaļas beigās "Spurs" spēja izlīdzināt rezultātu un pat nonākt vadībā ar viena punkta pārsvaru, tomēr ceturtdaļu noslēdza ar divu punktu deficītu. Līdzīga cīņa turpinājās arī otrās ceturtdaļas sākumā, taču "Warriors" spēlētāju precizitāte ļāva palielināt pārsvaru līdz 11 punktiem puslaika beigās.

Pēc trešās ceturtdaļas Goldensteitas komanda pārsvaru bija palielinājusi jau līdz 14 punktiem, tomēr "Spurs" nepadevās un mača beigas izvērtās dramatiskas. Sākoties pēdējai pamatlaika minūtei, "Warriors" pārsvars bija tikai divi punkti – 93:91. "Spurs" spēlētāji darīja visu, kas viņu spēkos, arī Dāvis Bertāns neveiksmīgi centās realizēt trīspunktu metienu, bet "Warriors" guva sešus bezatbildes punktus, teicami nospēlēja aizsardzībā un svinēja uzvaru mačā un sērijā.

Uzvaru Goldensteitas komandai kaldināja Kevins Duratns ar 25 un Klejs Tompsons ar 24 punktiem, "double double" – 17 punkti un 19 atlēkušās bumbas – Dreimondam Grīnam.

Dāvim Bertānam šai mačā 15 spēles minūtes, trīs punkti, divas atlēkušās bumbas, un trīs piespēles bet kārtējo izcilo sniegumu nodemonstrēja Lamarkuss Oldridžs, kurš "Spurs" labā guva 30 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Kā ziņojām, komandu pēdējās spēlēs nevadīja "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, kuram "play off" turnīra iesākumā nomira sieva.

'Play off' pirmo kārtu otrdien pārvarēja arī Filadelfijas '76ers', kas sērijā pret Maiami "Heat" uzvarēja ar 4-1. Sērijas piektajā spēlē filadelfieši bija pārāki ar 104:91 (23:21, 23:25, 34:20, 24:25).

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Džejžejs Rediks ar 27 punktiem, Žoelam Embīdam un Benam Simondsam "double double". "Heat" rindās ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kellijs Oliniks.

Izslēgšanas spēļu turnīru Filadelfijas komanda pārvarējusi pirmo reizi kopš 2012. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!