Foto: LETA
Latvijas sieviešu tenisa izlase jaunākajā Federāciju kausa rangā pakāpusies par septiņām vietām un nu ieņem 15.pozīciju.

Latvijas dāmu izlase aizvadītās nedēļas nogalē Hantimansijskā pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā ar 3-2 uzvarēja Krieviju. Jeļena Ostapenko izcīnīja divas uzvaras, pieveicot Jekaterinu Makarovu un Anastasiju Pavļučenkovu, kamēr Anastasija Sevastova pārspēja Makarovu, bet zaudēja Pavļučenkovai. Pēc tam Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja dubultspēlē, taču tobrīd dueļa uzvarētājas jau bija zināmas.

Latvijas tenisistes Federāciju kausa pasaules grupā līdz ar to atgriezās pēc 24 gadu pārtraukuma.

Ranga līderes ir Čehijas tenisistes, kurām seko ASV, abām komandām svētdien iekļūstot Federāciju kausa pasaules grupas finālā. Zīmīgi, ka šīs abas izlases arī iepriekšējā rangā ieņēma pirmās divas vietas.

Labāko desmitniekā ir arī Baltkrievija, Francija, Vācija, Beļģija, Šveice, Rumānija, Austrālija un Nīderlande. Tāpat virs Latvijas ir arī Krievija, Slovākija, Japāna un Spānija.

Latvijai rangā ir 3050 punkti, kamēr desmitajā vietā esošajai Nīderlandei ir 4615 punkti.

Sākot ar nākamo gadu, abas pasaules grupas, visticamāk, tiks apvienotas vienā lielā grupā, kurā būs planētas 16 labākās komandas, tajā skaitā arī Latvija.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!