Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ceturtdien gaidāmajā pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību "Arēnā Rīga" iemūžinās ilggadējā valstsvienības vārtsarga Artūra Irbes numuru, vēsta LHF.

LHF detalizētāk par gaidāmo Irbes godināšanas pasākumu informēs trešdien, kad notiks preses konference ar LHF prezidenta Aigara Kalvīša un izlases galvenā trenera Boba Hārtlija līdzdalību. Tāpat preses konferencē piedalīsies izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Roberts Bukarts.

Latvijas hokeja izlase ceturtdienas pārbaudes spēlē turpinās gatavošanos 2018. gada pasaules hokeja čempionātam, bet pēc tam piektdien abas komandas tiksies atkārtoti. Vēl pirms gaidāmā turnīrā Latvija samēros spēkus ar Kanādas valstsvienību.

Profesionālā hokejista karjeras laikā Irbe 13 sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Sanhosē "Sharks", Dalasas "Stars", Vankūveras "Canucks" un Karolīnas "Hurricanes". Kopumā NHL karjerā regulārajā čempionātā viņš aizvadīja 568 spēles, vidēji katrā ielaižot 2,83 vārtus un atvairot 89,9% metienu. Pēc NHL lokauta 2004./2005.gada Irbe vairākas sezonas spēlēja Eiropas klubos (arī "Rīga 2000" rindās aizvadīja vairākas spēles), bet pēdējais viņa klubs kā profesionālajam vārtsargam bija slovāku vienība "Nitra" 2007.gada pavasarī

Latvijas izlases rindās Irbe aizvadījis 64 spēles, piedalījies deviņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

2010. gada maijā Irbi uzņēma IIHF Hokeja slavas zālē. Tā paša gada rudenī Irbi uzņēma Sanhosē pilsētas sporta slavas zālē, bet 2018. gada martā Irbe tika godināts kā viens no Karolīnas "Hurricanes" visu laiku labākajiem spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!