Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā U18 vecuma grupā Baltkrievijas izlase sev svarīgā spēlē pirmdien ar 5:4 (0:2, 2:0, 3:2) pārspēja Šveices vienaudžus, kuriem draud izkrišana no elites grupas, bet Čehijas izlase ar 9:2 (1:1, 3:1, 5:0) sagrāva francūžus, kuri ir otri pretendenti uz izkrišanu.

Uzvara pār Šveici baltkrieviem bija īpaši svarīga, jo ļaus palikt elites divīzijā ilgāk par vienu gadu. Tas baltkrieviem kopš 2004. gada ne reizi nav izdevies.

Uzvaras vārtus šajā saspringtajā spēlē 12 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Baltkrievijas izlases 17 gadus vecais uzbrucējs Vladimirs Alistrovs.

"Es esmu laimīgākais cilvēks pasaulē!" Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapā citēts Alistratos. " Mani vecāki, iespējams, pēc šīs spēles dabūja sirdstrieku! Tas bija ļoti līdzīgs mačs. Mēs spēlēsim ceturtdaļfinālā, un tas ir "cool"!"

Izslēgšanas turnīrā par vietas saglabāšanu elites divīzijā sacentīsies abas komandas, kam šajā čempionātā nav izdevies gūt nevienu uzvaru, — Šveice un Francija, kura pēdējā grupas spēlē ar 2:9 piekāpās čehiem.

Francijas U18 šajā spēlē beidzot guva vairāk par vieniem vārtiem, un uz īsu brīdi pat bija mača vadībā, kad otrā perioda sākumā Pjeriks Dubē izvirzīja savu komandu vadībā ar 2:1. Francūžiem tie bija pēdējie vārti šai mačā, kamēr čehi pēc tam vēl astoņas reizes pārspēja Francijas izlases vārtsargus. Astoņas ripas savos vārtos ielaida Valentīns Dukvene, bet vienu pašās spēles beigās arī Adriens Vazāss.

Čehijas U18 izlasei tā bija pirmā uzvara šajā čempionātā. Viņiem atlikusi vēl viena spēle ar grupas līderi Somiju, bet vietu ceturtdaļfinālā čehi ar šo uzvaru nodrošinājuši.

Kā zināms, nākamajā U18 pasaules čempionātā elites divīzijā spēlēs Latvijas izlase, kas šīs tiesības ieguva, uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!