Foto: DELFI

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata tīkotājs Kaspars Gorkšs iesniedzis dokumentus, kas viņaprāt pārkāpj priekšvēlēšanu noteikumus.

Pagājušajā nedēļā Gorkšs jau informēja, ka citu kandidātu veiktās darbības pārkāpj virkni FIFA un UEFA normatīvos aktus. Tagad bijušais Latvijas izlases kapteinis vēsta, ka "Starptautiskajās Futbola institūcijās iesniedzis dokumentus, kas ir saistīti ar dažādiem priekšvēlēšanu gaitā veiktajiem pārkāpumiem".

Sīkāk par konstatētajiem pārkāpumiem un iesniegtajiem dokumentiem Gorkšs informēs otrdien speciālā preses konferencē. Kopā ar Gorkšu preses konferencē piedalīsies zvērināts advokāts Ivo Klotiņš, kā arī futbola kluba "Liepāja" prezidents, LFF valdes loceklis Māris Verpakovskis.

"LFF bija vērsies Gorkša advokāts, pieprasot noteiktu dokumentāciju, un to esam viņam snieguši. Par vēršanos UEFA un FIFA Gorkšs informējis LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki. Nekādu citu oficiālu iesniegumu šajā sakarā mums šobrīd nav," portālu "Delfi" informēja federācijā.

Kā ziņots, viens no LFF prezidenta amata kandidātiem Vadims Ļašenko 26.aprīlī, dienu pirms kongresa, kurā tiks vēlēta valsts futbola jaunā galva, rīkos diskusiju "Futbola sarunas". "Konferences ietvaros būs iespējams iepazīties ar Eiropas un Latvijas ekspertu viedokli par futbola attīstības perspektīvām, piedalīties paneļdiskusijās, kā arī konferences noslēgumā individuāli pārrunāt aktualitātes," rakstīts uzaicinājumā.

Neskatoties uz to, ka diskusija notiek LFF prezidenta vēlēšanu priekšvakarā, tās dalībniekiem tiek solīts apmaksāt ceļa izdevumus un nakšņošanu.

Tāpat sociālajos tīklos uzvirmojušas runas, ka kāds no kandidātiem solījis finansiālu atlīdzību par balss atdošanu par viņu. Tiesa, neviens no LFF biedriem šādu informāciju publiski nav apstiprinājis.

LFF prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks šo piektdien, 27. aprīlī. Kopā ar Gorkšu un Ļašenko uz bagātākās sporta federācijas vadītāja amatu tīko Krišjānis Kļaviņš, kurš bija vienīgais līdzšinējā LFF prezidenta Gunta Indriksona konkurents pirms diviem gadiem notikušajās vēlēšanās.

Indriksons pērnā gada nogalē paziņoja, ka turēs savu solījumu un atkāpsies no amata, ko ieņem jau 22 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!