Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda svētdien izcīnīja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē, izglābjoties no sezonas beigām.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 103:90 (30:22, 26:20, 21:29, 26:19) pārspēja Goldensteitas "Warriors". Sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" ir iedzinējos ar 1-3.

Tāpat kā sērijas trešajā spēlē, arī šajā mačā "Spurs" komandu vadīja itāļu speciālists Etore Mesina, jo galvenais treneris Gregs Popovičs trešdien zaudēja savu sievu Erīnu, ar kuru bija precējies vairāk kā četrdesmit gadus.

Bertāns šajā mačā laukumā bija divarpus minūtes, kuru laikā izpildīja vienu neprecīzu tālmetienu, pieļāva vienu kļūdu un tika pie vienas piezīmes.

Sanantonio vienībā rezultatīvākais ar 22 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, 16 punktus guva Manu Džinobili, bet ar 14 punktiem atzīmējās Rūdijs Gejs.

"Warriors" komandu no zaudējuma neglāba Kevina Duranta 34 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

"Spurs" ar nelielu izrāvienu pirmajā ceturtdaļā ieguva desmit punktu pārsvaru, bet spēles nogriezni noslēdza ar 30:22 savā labā. Bertāns laukumā devās otrā ceturkšņa sākumā, taču izcēlās ar pāris neveiksmīgām epizodēm un pēc nospēlētām divarpus minūtēm tika nomainīts. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, mājinieku pārsvars pēc izrāviena 10:0 sasniedza 17 punktus, bet pārtraukumā "Spurs" devās ar 14 punktu handikapu (56:42).

Trešajā ceturksnī "Spurs" pārsvars turējās desmit punktu robežās, bet ar tendenci samazināties. Pēc deviņu punktu izrāviena, kurā lauvas tiesu ieguldīja Durants, "Warriors" ceturtās ceturtdaļas vidū pietuvojās līdz mīnus diviem punktiem (86:88). Tiesa, Oldridža un Džinobili precīzie tālmetieni palīdzēja "Spurs" noturēt vadību un izcīnīt uzvaru.

Sērijas otrais mačs notiks otrdien Oklendā.

"Spurs" komandai šosezon, visticamāk, vairs nepalīdzēs viens no vadošajiem spēlētājiem Kavai Lenards, kamēr "Warriors" vienībai pirmajā kārtā jāiztiek bez Stefana Karija.

Abas vienības arī pērn tikās izslēgšanas turnīrā, kad Rietumu konferences finālsērijā pārliecinoši ar 4-0 uzvarēja "Warriors" komanda, pēc tam līgas finālā pārspējot arī Klīvlendas "Cavaliers" vienību.

"Spurs" ar 47 uzvarām 82 spēlēs palika septītā Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā, kur "Warriors" ar 58 panākumiem bija otrā.

Bertāns regulārā čempionāta 77 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 14,1 minūti, gūstot 5,9 punktus spēlē, izcīnot vidēji divas atlēkušās bumbas mačā un izdarot vienu piespēli. No spēles viņš uzbruka ar 44% precizitāti, bet no tālmetienu līnijas realizēja 37,3% metienu.

Zīmīgi, ka pērn savā NBA debijas sezonā Bertāns 67 pamatturnīra cīņās vidēji spēlēja 12,1 minūti mačā, gūstot 4,5 punktus, izcīnot 1,7 atlēkušās bumbas un izdarot 0,7 rezultatīvas piespēles, līdz ar to viņam šī sezona individuāli bijusi nedaudz labāka.

Sanantonio vienība NBA izslēgšanas turnīrā tikusi 21.sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!