Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulāro čempionātu ar uzvaru noslēdza "Ventspils", kas svētdien viesos ar rezultātu 90:69 (25:15, 26:17, 24:21, 15:16) apspēlēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Rezultatīvākie spēlētāji uzvarētāju komandas sastāvā katrs ar 13 punktiem bija Rihards Lomažs un Ronalds Zaķis, kamēr Aigars Šķēle sakrāja deviņus punktus, septiņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Pretinieku komandas sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Linards Jaunzems, kurš pievienoja desmit atlēkušās bumbas, bet 15 punktus guva komandas kapteinis Jānis Eiduks.

Lai arī "Ventspils" piedzīvoja zaudējumu iepriekšējā regulārā čempionāta spēlē pret "Jūrmalu", kurzemnieki jebkurā gadījumā jau priekšlaicīgi nodrošināja uzvaru regulārās sezonas turnīrā un sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs, jo "VEF Rīga" atzina "Ogres" pārākumu.

Tādējādi spēle pret LU ventspilniekiem bija vairs tikai formalitāte.

Savukārt LU saglabās vietu izslēgšanas spēlēs, ja vien "Betsafe"/"Liepāja" regulārā čempionāta pēdējā mačā otrdien nesagādās pārsteigumu un neuzvarēs "Jūrmalu". Savukārt gadījumā, ja LU un "Betsafe"/"Liepāja" komandām būs vienāda uzvaru un zaudējumu bilance, tad augstāk būs studenti, kuriem ir labāki rādītāji savstarpējās cīņās.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspilij" ir 26 uzvaras 29 mačos, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 21 uzvara 28 cīņās, bet 20 panākumus 29 spēlēs guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos ir "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 28 cīņās seko "Betsafe"/"Liepāja". Savukārt LU 29 mačos ir izcīnījusi astoņas uzvaras.

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos ir "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas sakrājusi četras uzvaras 29 dueļos, abām šīm komandām šīs sezonas dalību LBL jau noslēdzot.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!