Foto: facebook.com/bkogre

"Ogres" vienība sestdien savā pēdējā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pamatturnīra spēlē viesos sīvā cīņā ar rezultātu 82:81 (17:22, 26:22, 19:22, 20:15) uzvarēja "Jūrmalu", taču šī mača iznākums vairs nespēja izmainīt abu komandu pozīcijas kopvērtējumā.

"Ogre" pirmo reizi šosezon uzvarēja jūrmalniekus.

Abas komandas jau bija nodrošinājušas vietu labāko četriniekā, jo vēl pirms sestdienas mača bija zināms, ka regulārā čempionāta noslēgumā jūrmalnieki būs trešie, kamēr ogrēnieši ieņems ceturto pozīciju. Abām komandām būs sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur "Ogre" tiksies ar "Valka"/"Valga" basketbolistiem, bet "Jūrmala" spēkosies ar "Latvijas Universitāti" (LU) vai "Betsafe"/"Liepāju".

Neskatoties uz situāciju turnīra tabulā, cīņa bija ļoti sīva, uzvarētāju noskaidrojot tikai pēdējās sekundēs. "Jūrmala" otrajā ceturtdaļā ieguva vadību 33:20, taču pēc puslaika mājiniekiem bija tikai viena punkta pārsvars 44:43. Turpinājumā abas komandas vairākkārt bija vadībā, taču lielu pārsvaru iegūt vairs neizdevās.

Minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 80:80, bet tad "Ogres" basketbolists Rinalds Sirsniņš iemeta divus soda metienus. "Jūrmala" spēja atbildēt ar vienu Kristapa Pļavnieka sodu, kurš pēdējās sekundēs varēja izraut mājiniekiem arī uzvaru, taču aizmeta garām divpunktnieku.

"Ogres" komandā Sirsniņš izcēlās ar 17 punktiem, bet Guntis Sīpoliņš pievienoja 15 punktus un astoņās atlēkušās bumbas. Savukārt "Jūrmalai" Ivars Rihards Žvīgurs guva 15 punktus, bet Deniss Krestiņins izcēlās ar 13 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām zem groziem.

Gan jūrmalnieki, gan ogrēnieši iepriekšējos mačos, kas notika trešdien, parūpējās par pārsteigumiem. Jūrmalas komanda savā laukumā ar rezultātu 72:70 pārspēja "Ventspili", kamēr "Ogre" viesos ar 86:83 apspēlēja iepriekšējās sezonas čempioni "VEF Rīga", kā rezultātā ventspilnieki nodrošināja uzvaru regulārajā čempionātā.

Šī abām komandām bija ceturtā un noslēdzošā savstarpējā spēle regulārajā čempionātā. Iepriekšējos trīs dueļos cīņas bija tikpat sīvas, virsroku gūstot "Jūrmalai" (86:83, 85:82 un 88:86).

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspilij" ir 25 uzvaras 28 mačos, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 21 uzvara 28 cīņās, bet 20 panākumus 29 spēlēs guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos ir "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 28 cīņās seko "Latvijas Universitāte", bet tāda pati bilance ir "Betsafe"/"Liepāja" vienībai.

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos ir "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas sakrājusi četras uzvaras 29 dueļos, abām šīm komandām šīs sezonas dalību LBL jau noslēdzot.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!