Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā un kaldināja Grieķijas kluba Pirejas "Olympiakos" uzvaru pār Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiris", kamēr Jānis Timma iemeta 11 punktus, taču neglāba Spānijas komandu Vitorijas "Kirolbet Baskonia" no zaudējuma.

"Olympiakos" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 79:68 (17:15, 24:17, 13:22, 25:14), sērijā līdz trim uzvarām panākot izlīdzinājumu 1-1.

Pirmajā puslaikā "Olympiakos" basketbolisti iekrāja 13 punktu pārsvaru, bet "Žalgiris" sadeldēja mājinieku handikapu un rezultāta tablo pirms ceturtās ceturtdaļas vēstīja neizšķirtu 54:54. Ceturtā ceturkšņa ievadā Pirejas komanda realizēja trīs tālmetienus pēc kārtas un ar izrāvienu 9:0 ielika pamatus uzvarai.

Strēlnieks šajā duelī nospēlēja 13 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no četriem tālmetieniem un abus soda metienus, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija amerikānis Džamels Maklīns, kamēr 17 punktus guva Vasilis Spanulis.

Tikmēr "Žalgiris" komandā ar 20 punktiem izcēlās amerikānis Brendons Deiviss, bet 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija serbam Vasilijem Micičam.

Viens no šī mača tiesnešiem bija Latvijas vadošais basketbola soģis Oļegs Latiševs.

Sērijas trešā spēle notiks otrdien Kauņā.

Tikmēr Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" viesos ar rezultātu 89:95 (23:25, 26:28, 19:18, 21:24) zaudēja iepriekšējās sezonas čempionei Stambulas "Fenerbahce Doguš", kas sērijā panākusi 2-0.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 46 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu. Timma visus savus 11 punktus sameta pirmajā puslaikā.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi kļūdījās, divas reizes pārkāpa noteikumus un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Mālmanis bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Vitorijas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija amerikānis Mets Dženingss, kamēr 14 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija francūzim Vensānam Puarjē.

Stambulas komandā ar 19 punktiem izcēlās amerikānis Bredlijs Vanameikers, bet 16 punktus guva čehs Jans Veselijs.

Sērijas trešā spēle tika aizvadīta otrdien Vitorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!