Pasaules U-18 hokeja čempionātā piektdien otrajā spēļu dienā rezultatīvās cīņās uzvaras izcīnīja Somijas, ASV, Slovākijas un Kanādas valstsvienības.

B grupas spēlē Somijas izlase ar rezultātu 7:0 (0:0, 3:0, 4:0) sagrāva Franciju, kas otrajā spēlē pēc kārtas ielaida septiņus vārtus. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Kāpo Kako un Ville Pemans, bet vārtsargs Jere Huhtamā atvairīja visus 10 pretinieku metienus.

Otrā B grupas spēlē Slovākija ar rezultātu 5:2 (4:1, 1:1, 0:0) pārspēja Čehijas valstsvienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Mihals Mraziks, bet vieni vārti un divas piespēles Maksima Čajkoviča kontā. Čehiem precīzi meta Jakubs Lauko un Karels Plašeks.

Savukārt A grupas spēlēs ASV U-18 hokejisti ar rezultātu 8:5 (3:1, 3:4, 2:0) pārspēja vienaudžus no Šveices. Amerikāņi pirmajā periodā panāca trīs vārtu pārsvaru, bet šveicieši nepadevās un turpināja cīņu, līdz otrajā periodā izvirzījās vadībā ar 5:4. Taču ASV spēli prata novest līdz uzvarai, 11 minūšu laikā gūstot četrus bezatbildes vārtus.

ASV izlasē Džeks Hjūzs guva divus vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet Kamorns Jorks izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Juliāns Metlers Šveices izlasē guva divus vārtus un veica vienu piespēli.

Savukārt Kanādas izlase A grupas mačā ar rezultātu 8:3 sagrāva Baltkrievijas valstsvienību. Serons Noels guva divus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja uzvarētāju sastāvā, bet Džeks Makbeins guva vārtus un divreiz piespēlēja. Baltkrieviem vārtus guva Aleksejs Potass, Viktors Masiļevičs un Iļja Usovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!