Foto: LETA
Vairāki Latvijas Volejbola federācijas (LVF) biedri pirms nākamnedēļ plānotās kopsapulces aicinājuši veikt organizācijas pilnu finanšu auditu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Pagājušā nedēļā biedru kvoruma trūkuma dēļ nenotika LVF kārtējā kopsapulce, kurā bija plānots apstiprināt volejbola attīstības stratēģiju un papildināt LVF valdes sastāvu. Atkārtota kopsapulce tagad plānota 27. aprīlī Jelgavā, kurā vajadzētu izskatīt šos pašus divus punktus.

Tomēr tagad vairāki LVF biedri aicinājuši no darba kartības svītrot punktu par volejbola stratēģijas apstiprināšanu, jo, "pirms iepazīšanās ar visaptverošas, pilnīgas un neatkarīgas revīzijas ziņojumu par LVF esošo finanšu stāvokli, LVF valdei nevar tikt dots uzdevums uzņemties jebkādas saistības atbilstoši stratēģijā paredzētajam, kas var pasliktināt LVF finanšu stāvokli vai pat apdraudēt LVF pastāvēšanu".

LVF biedri aicina organizācijas vadību veikt visaptverošu finanšu auditu par 2016. un 2017. gadu un informēt biedrus par audita veikšanas finansiālajiem un organizatoriskajiem nosacījumiem. Biedri vēlas, lai šo auditu veic ar LVF vai tās valdes locekļiem nesaistītas juridiskas vai fiziskas personas.

Tāpat LVF biedri līdz 24. aprīlim – trīs dienām pirms kopsapulces – vēlas iepazīties ar detalizētu 2018. gada budžeta projektu, norādot faktisko ieņēmumu sadaļas seguma apmēru.

Iesniegumu LVF un Izglītības un zinātnes ministrijai parakstījuši – Aizputes novada sporta centrs "Lejaskurzeme", volejbola klubs "Ozolnieki", SIA "Brazīlija", "Pētera Plūmes volejbola klubs", volejbola klubs "Jūrmala/T", volejbola klubs "Aizkraukle" un biedrība "Es par volejbolu", ar kuru LVF ir ilgstošas nesaskaņas un kuru LVF ir izslēgusi no savām rindām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!