Foto: Latvijas Futbola federācija
Projekta "Meiteņu futbols atgriežas skolās" otrajā sezonā uzvaras laurus plūca Rīgas Rīnūžu vidusskola, kas pirms gada bija labākā arī turnīra debijas sacensībās. Uz pārējiem goda pjedestāla pakāpieniem kāpa Rīgas 13. vidusskolas un Rīgas Juglas vidusskolas meitenes.

Pērn uzsāktais meiteņu futbolu popularizējošais un attīstošais projekts "Meiteņu futbols atgriežas skolās" šosezon pulcēja 2004. gadā dzimušas un jaunākas skolnieces no 12 Latvijas galvaspilsētu skolu komandām. Salīdzinājumā ar 2017. gadu, šogad turnīra dalībnieku skaits bija dubultojies, lai arī Rīgas 89. vidusskolas vienība pēc pirmajiem diviem mačiem no tālākas dalības sacensībās atteicās.

Komandas bija sadalītas divās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā, bet pēc viena apļa spēlēm sekoja izslēgšanas turnīra mači, sākot no ceturtdaļfināla.

Apakšgrupu spēlēs martā un aprīlī tika noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces, kas vēlāk satikās 16. aprīlī Rīgas 31. vidusskolā. Pārliecinošas uzvaras ceturtdaļfināla mačos svinēja Rīgas Rīnūžu vidusskola, Rīgas 13. vidusskola un Rīgas 22. vidusskola, bet Rīgas Juglas vidusskola pusfinālā iekļuva pēc smaga 2:1 panākuma pār Rīgas Ziepniekkalna sākumskolu.

Jau 19. aprīlī turpat Rīgas 31. vidusskolā četras labākās komandas aizvadīja izšķirošās spēles, kas aizritēja ļoti pozitīvā gaisotnē. Pirmajā pusfināla spēlē uzvarētājas varēja noteikt tikai pēcspēles sitienu sērijā, kad ļoti spraigā un emocionālā cīņā Rīgas Rīnūžu vidusskola pārspēja Rīgas Juglas vidusskolas meitenes (2:2 pamatlaikā un 3:2 pēcspēles sitienos). Otrajā pusfinālā pārliecinošu uzvaru svinēja Rīgas 13. vidusskola, ar 4:0 pārspējot 22. vidusskolas pārstāves.

Pēcāk spēlēs par medaļām izpaudās vienas komandas acīmredzams pārākums, kad Rīnūžu vidusskola ar 4:1 uzvarēja 13. vidusskolu un ieguva pirmo vietu, bet Juglas vidusskola ar 6:0 apspēlēja 22. vidusskolu un ierindojās trešajā pozīcijā.

Īpaši izceltas tika turnīra labākās spēlētājas un labākā trenere:

  • Labāka vārtsardze | Anastasija Gorohova (Rīgas Rīnūžu vidusskola)
  • Labāka vārtu guvēja | Anastasija Beļecka (Rīgas Rīnūžu vidusskola) - 12 vārti
  • Labāka spēlētāja | Darja Fiošina (Rīgas 13. vidusskola)
  • Labāka trenere | Agnese Uiska (Rīgas 31. vidusskola)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!