Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Soli no izkrišanas no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra nonākusi Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Sanantonio "Spurs", kas "play off" pirmās kārtas trešajā spēlē savās mājās ar 97:110 piekāpās pašreizējai NBA čempionvienībai Goldensteotas "Warriors".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Spurs" nonākusi zaudētājos ar 0-3. Abu komandu nākamais duelis 22. aprīlī notiks Sanantonio.

Bertāns laukumā bija 20:29 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Latviešu basketbolists realizēja vienu no trim tālmetieniem, kā arī abus izpildītos soda metienus.

"Spurs" komandai šajā mačā nācās iztikt bez sava galvenā trenera Grega Popoviča, kuram šonedēļ nomira sieva. Viņa vietā komandas vadība tika uzticēta vienam no Eiropas labākajiem treneriem, Popoviča asistentiem Etorem Mesinam.

Sanantonio komanda spēles sākumā veica izrāvienu 6:0, bet pēc pirmās ceturtdaļas vadībā bija jau "kareivji". "Spurs" otrajā ceturtdaļā uz brīdi pārņēma iniciatīvu, tomēr ātri vien "Warriors" atguva pārsvaru un to vairs neatdeva līdz pat spēles beigām.

Uzvarētājiem 26 punktus guva Kevins Durants, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Vēl "Warriors" labā 19 punktus guva Klejs Tomsons, bet 16 punktus – Šons Livingstons. "Spurs" rindās ar "double double" izcēlās Lamarkuss Oldridžs (18 punkti, 10 atlēkušās bumbas), bet franču veterāns Tonijs Pārkers guva 16 punktus.

Soli no iekļūšanas otrajā kārtā nonākusi Ņūorleānas "Pelicans", kas savās mājās ar 119:102 pārspēja Portlendas "Trail Blazers". Sērijā līdz četrām uzvarām šajā duelī nākamais mačs 21. aprīlī notiks Ņūorleānā.

"Pelicans" sastāvā galvenie uzvaras kaldinātāji bija Nikola Mirotičs un Entonijs Deiviss, kuri guva attiecīgi 30 un 28 punktus. Savukārt "Trail Blazers" sastāvā 22 punktus guva Sīdžejs Makolums, 21 punktu – Alfaraks Aminu, bet 20 punktus – Damjans Lilards.

Citā mačā Filadelfijas "76ers" viesos ar 128:108 pārspēja Maiami "Heat", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1. Tagad komandas vienu spēli 20. aprīlī aizvadīs Maiami, bet tad pārcelsies uz Filadelfiju, kur 24. aprīlī notiks piektā spēle.

"76ers" rindās seši basketbolisti sasniedza desmit gūto punktu robežu, bet tikai viens no 11 mačā spēlējušajiem neguva punktus. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija Džoels Embīds, bet pa 21 punktam guva Dario Saričs un Marko Belinelli. "Heat" sastāvā 23 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles slovēnim Goranam Dragičam, bet Džastins Vinslovs guva 19 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!