Par "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīra bronzas medaļniecēm ceturtdien Lielvārdē tika kronētas "Ķekavas Bulldogs" spēlētājas.

Šīs pilsētas derbijā "Ķekavas Bulldogs" vienība ar 6:5 (4:0, 1:2, 1:3) pieveica "Ķekavu".

Līdz ar to "Ķekavas Bulldogs" spēlētājas pie medaļām tikušas otro reizi vēsturē, jo pirms tam viņas godalgu izcīnīja tikai 2014.gadā, arī iegūstot bronzu. Tikmēr "Ķekava" pirms tam medaļas bija guvusi septiņas sezonas pēc kārtas - divas sudraba un piecas bronzas.

"Ķekavas Bulldogs" vienība šo maču sāka negaidīti veiksmīgi, pirmajā periodā izvirzoties vadībā ar 4:0, lai arī pretinieces otrajā trešdaļā divus vārtus atguva, noslēdzošās 20 minūtes topošās bronzas medaļnieces sagaidīja ar solīdu pārsvaru (5:2).

Beidzamajā trešdaļā laukumā bija vērojama asa bezkompromisa cīņa, bet 52.minūtē "Ķekavas" spēlētāja Elīza Elizabete Bērziņa panāca 3:5. Tiesa, nepilnu minūti vēlāk ne pārāk sekmīgi nospēlēja "Ķekavas" komandas vārtsardze Kristīne Kirilova, kura ielaida diezgan vieglu Kristiānas Grāvītes metienu.

Noslēgumā iniciatīva piederēja "Ķekavai", turklāt Rita Rancāne un Bērziņa samazināja starpību līdz minimumam, bet izglābties šai komandai tā arī neizdevās.

Pagājušajā nedēļā sieviešu virslīgas zeltu jau piekto gadu pēc kārtas izcīnīja Kocēnu "Rubene", kas finālā ar 6:2 uzvarēja Rīgas NND vienību.

Dāmām "Rubene" ceļā uz finālu sērijā ar 3-0 uzvarēja "Ķekavu", bet NND ar tādu pat rezultātu pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes.

Regulārā čempionāta kopvērtējumā triumfēja Kocēnu "Rubene", tālāk sekoja NND, trešo vietu ieņēma Igaunijas izlase, ceturtā bija "Ķekavas Bulldogs" komanda, piektajā pozīcijā ierindojās "Ķekava", bet sešinieku noslēdza Cēsu "Lekringa" florbolistes.

Šosezon Latvijas sieviešu virslīgā pamatturnīrā sacentās sešas komandas. Igaunietes paralēli gatavojās arī pasaules čempionātam, tāpēc piedalījās tikai regulārajā turnīrā, aizvadot mazāk maču.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, vairs nepastāv "Rīgas Lauvas".

Iepriekšējā sezonā par čempioni kārtējo reizi kļuva "Rubene", kas finālā ar 4:2 pārspēja NND, bet "Ķekava" otro gadu pēc kārtas ieguva bronzu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!