Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums pēc ilgāka pārtraukuma atkal gatavojas spēlēt pasaules čempionātā un pie Boba Hārtlija jūtas kā jauniņais.

32 gadus vecais uzbrucējs kopā ar Latvijas izlasi gatavojas pasaules čempionātam, kurā nav spēlējis kopš 2010. gada. Karsumam teju pēc katras sezonas tika veiktas ceļgala operācijas, līdz ar to viņš pavasarī nevarēja būt kopā ar izlasi.

"Ceļgali jūtas normāli. Pēdējās trīs dienas gan kļuvuši nedaudz jūtīgāki, tāpēc, ka bija pārslodze. Zālē uz kājām daru nedaudz mazāk nekā pārējie, ir nedaudz citādāki uzdevumi," žurnālistiem atklāja Karsums.

Tāpat viņš atzīmēja, ka pēc Boba Hārtlija vadītajiem treniņiem ir sakrājies neliels nogurums.

"Pagājušajā nedēļā Bobs pirms spēlēm ar somiem ar mani labi pastrādāja. Ir vēl laiks atiet, problēmu nebūs," teica uzbrucējs.

Pēdējos treniņos viņš tiek iespēlēts vienā uzbrucēju virknējumā ar Miku Indraši un Rodrigo Ābolu. Hārtlijs pauda, ka pēc Karsuma, kā arī Čehijā rezultatīvi spēlējušo Roberta Bukarta un Andra Džeriņa pievienošanās, uzbrukums iegūs lielāku jaudu.

"Nevajag tagad domāt, ka mēs divatā vai trijatā vilksim komandu. Hokejs ir komandas sporta veids un viens cilvēks neko nevar izdarīt. Skatoties uz mūsu sastāvu, mēs varam uzvarēt tikai kā komanda. Spēlētājiem obligāti jāpilda tas, ko liek Hārtlijs," skaidroja Karsums.

Latviešu uzbrucējs atzīmēja, ka Hārtlijs ielicis pamatus, lai hokejistiem būtu cīnītāju raksturs.

"Tiesa, hokejistiem, kas pievienojas tagad, ir citādāk, ieskaitot mani, jo vēl ir jāpierod pie viņa taktikas, jo tā ir citādāka - uzbrūkošais hokejs un visu laiku jākustas," secināja Karsums.

Viņš cer, ka ar atlikušajām pārbaudes spēlēm pietiks, lai atrastus savu vietu Hārtlija izvēlētajā spēles plānā.

"Galvenais, lai līdz pasaules čempionātam visi zina, kas jādara un kur jāskrien. Lai arī skaitos pieredzējušais, komandā jūtos kā jauniņais," uzsvēra Karsums.

Izlases treniņus papildinājuši vairāki leģionāri, tajā skaitā arī aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš ģērbtuvē uzņēmies dīdžeja lomu.

"Atbrauca Sotnieks un ieslēdza savu mūziku. Savas Toljati dziesmas," jokoja Karsums. "Pirms tam dīdžejs komandā bija Vitālijs Pavlovs. Kopš Sotnieka atnākšanas mūzikas stili ir nedaudz mainījušies, viņam vairāk velk uz krievu mūziku, bet tas jau normāli."

Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēļu ciklu iesākusi ar četriem zaudējumiem pret Norvēģiju un Somiju. Šodien latvieši dosies uz Slovākiju, kur aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Slovākiju.

Pēc šīs nedēļas pārbaudes mačiem 26.-27.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta pašā maija sākumā ar spēli pret Kanādu.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!