Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien ar uzvarām sāka Ķīnas pilsētā Sjameņā notiekošā Pasaules kausa posma četru zvaigžņu sacensības, tādējādi nodrošinot vietu izslēgšanas turnīru.

Turnīrā ar piekto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš E apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-1 (21:19, 15:21, 15:7) uzvarēja francūžus Jusefu Krū un Kvinsiju Ažē, kuriem ticis 28.numurs.

Nākamo dueli latvieši aizvadīs piektdien, kad cīņā par uzvaru grupā un brīvu izslēgšanas turnīra pirmo kārtu pretī stāsies amerikāņi Džons Haidens un Teodors Braners, kuri izlikti ar 12.numuru.

Tikmēr turnīra sestais numurs Pļaviņš/Točs F apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:14, 15:9) apspēlēja šveiciešus Niko Bēleru un Marko Kratigeru, kuriem ticis 27.numurs.

Pļaviņš/Točs par pirmo vietu F apakšgrupā duelēsies ar spāņiem Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar 11. numuru.

Pēc šīs sezonas sacensību formāta katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Kā vēstīts, trešdien Sjameņas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Haralds Regža un Kristaps Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!