Foto: DELFI

ULEB Eirolīgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas cīņas ar zaudējumiem trešdien sāka Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi – Jāņa Strēlnieka vienība Pireju "Olympiacos", kā arī Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa komanda Vitorijas "Baskonia".

Strēlnieka pārstāvētais Grieķijas klubs, kas regulārajā sezonā izcīnīja trešo vietu, ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pārpildīto tribīņu priekšā savās mājās dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 78:87 piekāpās Lietuvas čempioniem Kauņas "Žalgiris". Pirmās ceturtdaļas izskaņā "Žalgiris" bija 15 punktu deficīts, tomēr tas tika sadeldēts un turpinājumā pamatlaikā ritēja sīva, nervoza cīņa.

Pamatlaika pēdējā minūtē Artūrs Milaknis ar tālmetienu izvirzīja vadībā "Žalgiris" ar 72:69, bet grieķu kluba uzbrukuma līderis Vasilis Spanulis atbildēja ar precīzu tālmetienu, panākot pagarinājumu. Lai gan papildlaiku ar precīzu metienu iesāka "Olympiacos", turpinājumā drošāki bija "Žalgiris" basketbolisti, pagarinājuma izskaņā panākot arī savu lielāko pārsvaru mačā un svinot uzvaru ar 87:78.

Strēlniekam šī nebija no veiksmīgākajām spēlēm, viņš laukumā bija vien 12:08 minūtes, punktus neguva, bet izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Uzvarētājiem 21 punktus guva Brendons Deiviss, 20 punktus – Kevins Pangoss, bet 16 punktus – Milaknis. Savukārt mājiniekiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Spanulis.

Citā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēlē Stambulā "Baskonia" ar 73:82 piekāpās "Fenerbahce Doguš" komandai. Timma zaudētāju labā guva piecus punktus, bet Mālmanis šoreiz laukumā nedevās. Timma laukumā bija 19:46 minūtes, realizēja vienu no četriem trīspunktu metieniem un abus izpildītos soda metienus.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Breds Vanameikers, bet pa 13 punktiem Jans Veselijs un Džeimss Nanalijs. "Baskonia" sastāvā 16 punktus guva Tornika Šengelija.

Šajos dueļos sērijās līdz trīs uzvarām otrās spēles 20. aprīlī notiks Pirejā un Stambulā, bet pēc tam dueļi 24. aprīlī risināsies Kauņā un Vitorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!