Foto: Reuters/Scanpix

Viens no pasaules slavenākajiem futbola uzbrucējiem Zlatans Ibrahimovičs paziņojis, ka viņš dosies uz Pasaules kausa izcīņu, taču viņš neprecizēja, kādā statusā. To viņš atklāja televīzijas kanāla ABC raidījumā.

"Jā, es braukšu uz Pasaules kausu. Pagaidām neko vairāk nevaru teikt, jo man jābūt uzmanīgam. Pasaules kauss bez manis nebūtu Pasaules kauss," viņš teica raidījumā "Jimmy Kimmel Live".

Pagaidām gan nav skaidrs, vai viņš pārstāvēs Zviedrijas izlasi, vai arī būs kāda publiska persona, kurš reklamēs turnīru.

Ibrahimovičs karjeru Zviedrijas izlasē noslēdza 2016. gadā, kad Eiropas čempionātā viņa valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas. Šogad viņš pārcēlās uz ASV futbola čempionātu, kur Losandželosas "Galaxy" sastāvā spilgti debitēja.

Iepriekš gan Zviedrijas izlases galvenais treneris Janne Andersons nepieļāva iespēju, ka Ibrahimovičs atgriezīsies valstsvienībā. "Tas ir neticami! Futbolists pirms pusotra gada paziņoja par karjeras beigām izlasē, bet mēs vēl joprojām par viņu runājam. Domāju, ka mums jārunā par tiem lieliskajiem futbolistiem, kuri šobrīd ir mūsu komandā," novembrī teica Andersons.

Tāpat šķēršļus viņa spēlēšanai Pasaules kausā varēt likt arī iesaistīšanās bukmeikeru. Ibrahimovičs kļuvis par bukmeikeru firmas līdzīpašnieku un atbilstoši Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) Ētikas kodeksam nedrīkstētu pārstāvēt Zviedriju šāgada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!