Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs nosaucis Latvijas izlases sastāvu gaidāmajām divām pārbaudes spēlēm pret Slovākijas valstsvienību, un komandā jau iekļauts vārtsargs Kristers Gudļevskis, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Gudļevskis Latvijas izlasei pievienosies ceturtdien, un uzreiz ar valstsvienību dosies uz Slovākiju, lai aizvadītu divas pārbaudes spēles. Gudļevskis noslēdzis sezonu Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā, ko viņš pavadīja Bridžportas "Sound Tigers" komandā. Šī vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva, bet latvietis šajā sezonā piedalījās 37 spēlēs, kuru laikā vidēji ielaida 2,83 ripas un atvairīja 89,7% metienu. Arī aizsargs Kristofers Bindulis uzreiz pēc sezonas AHL ar izlasi dosies uz šiem mačiem.

Savukārt Rīgā paliks un "Volvo" ledus hallē treniņus aizvadīs Egils Kalns, Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Roberts Kaļķis, Renārs Kārkls, Ralfs Freibergs un Ernests Tomass.

Hārtlijs sastāvā iekļāvis 14 uzbrucējus, astoņus aizsargus un trīs vārtsargus.

Latvijas izlase pirmo maču ar Slovākijas valstsvienību aizvadīs Mihalovcē, bet otrā cīņa norisināsies Popradā.

Līdz šim četrās aizvadītajās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase piedzīvojusi tikai zaudējumus, pa divām reizēm zaudējot Norvēģijai un Somijai. Mačos pret Somiju Latvija tā arī vārtus neguva. Pēc spēlēm ar Slovākiju mūsu valstsvienības hokejisti 26. un 27. aprīlī spēkosies ar Šveices izlasi, bet sagatavošanās posmu noslēgs 1.maijā ar maču pret zvaigžņoto Kanādu.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Slovākiju 20. un 21.aprīlī:
Vārtsargi
: Māris Jučers (Lyon, Francija), Uldis Čalpa (Kurbads) un Kristers Gudļevskis (Bridgeport Sound Tigers, AHL).
Aizsargi: Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas Dinamo), Edgars Siksna (Saryarka Karaganda, VHL), Kristofers Bindulis (Hershey Bears, AHL), Artūrs Salija (Nove Zamky, Slovākija), Ēriks Ševčenko (Tsen Tou Jilin, VHL) un Kristiāns Rubīns (Medicine Hat Tigers, WHL).
Uzbrucēji: Roberts Bukarts (HC Zlin, Čehija), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis (visi Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Karsums (Maskavas Dynamo, KHL), Rodrigo Ābols (HC Orebro, Zviedrija), Mārtiņš Cipulis (Kurbads), Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, Māris Bičevskis (visi Rīgas "Dinamo"), Renārs Krastenbergs (Oshawa Generals, OHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!