Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Turnīra favorīte Maskavas CSKA otrdien ar grūtu uzvaru sāka ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu, pārspējot citu Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki", bet Atēnu "Panathinaikos Superfoods" sagrāva Madrides "Real".

CSKA savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 98:95 (25:34, 21:20, 26:21, 26:20), sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem 22 punktus sameta Serhio Rodrigess, bet 18 punktus pievienoja Otello Hanters, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Himki" rindās ar 22 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, kurš izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Jegors Vjaļcevs pievienoja 21 punktu.

CSKA pēc pirmā puslaika zaudēja ar 46:54, taču trešajā ceturtdaļā atspēlējās, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī pārņēma iniciatīvu, piecas minūtes pirms mača beigām panākot arī 88:80 savā labā. Beigas gan bija sīvas, "Himki" komandai vairākas reizes samazinot starpību līdz trim punktiem, tomēr CSKA pārsvaru nosargāja.

Sērijas otrā spēle ceturtdien atkal notiks CSKA laukumā.

Tikmēr vēl vienā otrdien aizvadītā izslēgšanas spēļu turnīra spēlē Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos Superfoods" savā laukumā pārliecinoši ar 95:67 (26:13, 20:17, 31:14, 18:23) uzveica spāņu vienību Madrides "Real", sērijā arī izvirzoties vadībā ar 1-0.

Atēnu komandas rindās 24 punktus guva Maiks Džeimss, izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas, kamēr Niks Kalatess izcēlās ar 11 punktiem, 16 rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām.

Savukārt zaudētājiem 12 punktus sameta Trejs Tompkinss, bet 11 punktus pievienoja Entonijs Rendolfs.

Pēc puslaika Grieķijas klubs bija drošā vadībā ar 46:30, bet trešajā ceturtdaļā pārsvaru palielināja līdz 77:44, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Atēnu komandai šī varētu būt pēdējā sezona Eirolīgā, jo kluba vadībai ir konflikts ar turnīra rīkotājiem. "Panathinaikos Superfoods" īpašnieks Dimitrs Jannakopuls jau paziņojis, ka vienība ULEB Eirolīgā vairs nestartēs.

Tikmēr trešdien cīņā par vietu četru komandu finālturnīrā iesaistīsies latviešu Jāņa Strēlnieka, Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētie klubi. Strēlnieks un Pireju "Olympiakos" no Grieķijas savās mājās uzņems Kauņas "Žalgiris" vienību, kamēr Timmas un Mālmaņa pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Kirolbet Baskonia" viesos tiksies ar pērnā gada ULEB Eirolīgas čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas.

Savukārt ULEB Eirolīgas sezona pēc pamatturnīra noslēdzās Daira Bertāna pārstāvētajai Itālijas komandai Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Rodiona Kuruca pārstāvētajai Spānijas vienībai Barselonas "Lassa".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Pērn par turnīra čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālturnīra izšķirošajā spēlē ar 80:64 uzvarēja "Olympiacos" vienību, kurai pirms šīs sezonas pievienojās Strēlnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!