Foto: F64

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks nevēlas Pasaules boksa supersērijas fināla cīņu aizvadīt Krievijā, ziņo promouteru kompānijas K2 ģenerāldirektors Aleksandrs Krasjuks, kurš ir arī Usika menedžeris.

Usiks ir guvis elkoņa savainojumu, līdz ar to uz nenoteiktu laiku atcelts viņa un krieva Murata Gasijeva Pasaules boksa supersērijas fināls, pirms kura duelis bija paredzēts arī Latvijas vadošajam bokserim Mairim Briedim.

Kā vēsta supersērijas rīkotāji "Comosa", Usika komanda viņus informējusi par to, ka ukrainis treniņā guvis nelielu elkoņa savainojumu. Visas iesaistītās puses, tajā skaitā arī "Comosa" nozīmēti neatkarīgi ārsti, konstatējušas, ka Usiks 11.maijā nevarēs cīnīties boksa supersērijas finālā.

Līdz ar to 11.maijā Saūda Arābijā paredzētais duelis ir atcelts.

Ņemot vērā, ka fināla cīņa ir atcelta, organizatoriem un abu bokseru pārstāvjiem ir jāvienojas par iespējamo laiku un vietu, kad to varētu aizvadīt. Izskanējušas runas, ka norises vieta varētu būt Krievija, nevis Saūda Arābija, taču Usiks aizvadīt cīņu Krievijā nevēlētos.

"Grūti komentēt šo situāciju, taču ne K2, ne arī pats Usiks nav ieinteresēti cīņu aizvadīt Krievijā," medijam "kp.ua" stāstīja Krasjuks. "Nevienam neizdosies piespiest Usiku cīnīties tur."

"Organizatori iepriekš saņēma vilinošu piedāvājumu finālu rīkot Maskavā, tomēr šādu iespēju nepieļāvām," sacīja Krasjuks. "Ukrainas sporta ministrija ir aizliegusi sportistiem piedalīties sacensībās vai trenēties Krievijas teritorijā. Tāpat Usiks ir dzimis Krimā un nevarējām ignorēt pēdējā laika notikumus, kā dēļ viņam bijā jāpārceļas uz dzīvi citur Ukrainā."

Krasjuks izteicās, ka bija pārliecināts par to, ka cīņa tiks aizvadīta 11.maijā, taču noteica, ka boksā mēdz gadīties visādi."Oleksandrs izjuta nepatīkamas sajūtas elkonī un kad tās pārauga sāpēs, nolēmām vērsties pie ārsta. Operācija nav nepieciešama un Usiks pavisam drīz atsāks trenēties."

Usika pārstāvis gan nevarēja pateikt, cik ilgi varētu ilgt atlabšanas process, taču atzina, ka bokseris cīņai noteikti būs gatavs jūnija beigās vai jūlija sākumā.

Lai gan Briedis ir fināla rezervists, tomēr šobrīd viņš neieņems Usika vietu titula mačā, aģentūrai LETA iepriekš atklāja latviešu boksera pārstāvis Raimonds Zeps.

Janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Finālā Usiks tiksies ar Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!