Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Futbola federācijaa (FIFA) disciplinārā komisija ir ierosinājusi lietu pret Krievijas Futbola savienību (RFS) par līdzjutēju rasisma izpausmēm Krievijas un Francijas izlašu pārbaudes spēlē.

27. martā Sanktpēterburgā notikušajā spēlē krievu līdzjutēji izsvilpa Francijas izlases spēlētājus Polu Pogba, Ngolo Kantē un Usmanu Dembeli, veltot viņiem rasistiskus izsaucienus. Francijas komanda šai spēlē uzvarēja ar 3:1.

Bijušais RFS prezidents, Krievijas domes vicepremjers Vitālijs Mutko izdevumam "Sport Ekspress" atklājis, ka pārkāpēji drīzumā tiks identificēti, bet viņš neizslēdz arī provokācijas iespēju. "Uzmetumi ir. Tie ir pieci, seši cilvēki," saka Mutko. "Taču tā nav vienkārša tēma. Tas varētu būt arī korespondenta nolīgts cilvēks, saprotiet?"

"Mēs esam gatavi sadarboties ar FIFA, jo Krievijā nekad nav atbalstīts rasisms," sarunā ar aģentūru TASS paziņojis Mutko. "Mums futbolā ir ļoti strikts nolikums, jaunās arēnas aprīkotas ar videosistēmām, mums ir iespējas ierakstīt, visus identificēt."

"Spēle starp Krieviju un Franciju noritēja augstā līmenī, ja kāds sāk ūjināt un atļaujas kaut ko, tas nenozīmē, ka tas ir organizēts un rasisma izpausme. Elementi var būt, jo sanāk ap 50 tūkstošiem cilvēku, var būt provokācijas, bet šos cilvēkus var atrast," norāda Mutko.

Iekšējo izmeklēšanu par notikumiem pārbaudes spēlē iesākusi arī RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!