Latvijas tenisa izlases spēlētājām ar zvaigznēm Jeļenu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu priekšgalā pirms Federāciju kausa izcīņas pārspēlēm par iekļūšanu pasaules grupā pret Krievijas komandu jānodrošina komfortabli dzīvošanas apstākļi, taču viņām nav vajadzīgas nekādas ekstras, stāstīja izlases kapteinis Andis Juška.

Latvija ar Krieviju duelēsies 21. un 22. aprīlī Hantimansijskā iekštelpu kortā uz māla seguma, bet Latvijas sportistes jau otrdien dosies uz 3500 kilometrus tālo Krievijas pilsētu. Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pirms došanās uz svarīgo maču sacīja, ka svarīgi ir nodrošināt tenisistēm labvēlīgus apstākļus, bet Juška precizēja, kas tad īsti ir jānodrošina.

"Nepieciešama ir laba gulta, lai var izgulēties, laba viesnīca, ēdināšana un laicīgs transports. Jānodrošina ir komforts. Nav vajadzīgs nekas ekstra," sarunā ar žurnālistiem skaidroja Juška. "Tur mēs mēģināsim adaptēties vietējam laikam, bet spēles sāksies ne ātrāk kā pulksten 12, tāpēc tas neko daudz neietekmēs. Ja tas būtu no rīta, tad ietekmētu."

Savukārt Lejnieks preses konferencē arī piebilda, ka LTS nav jārisina jautājums par apdrošināšanu. "Mēs neesam komandu spēlētāji, un mums nav finansiālo līgumu ar komandām. Mans kā ģenerālsekretāra pienākums ir nodrošināt komfortablus apstākļus, tāpēc es pirmais dodos uz Hantimansijsku. Mēs esam pateicīgi tenisistēm, jo viņas pakārto savu kalendāru izlases mačiem, un tas ir nenovērtējami. Izlases mači ir viena lieta, bet turnīri par ranga punktiem un naudas balvām ir kaut kas cits," preses konferencē teica Lejnieks.

Ostapenko pirms svarīgās Federāciju kausa spēles saķērusi vīrusu, bet cita Latvijas izlases spēlētāja Diāna Marcinkeviča otrdien pievienosies komandai. "Jeļenai bija klepus, arī paaugstināta temperatūra bija divas dienas. Viņa iet uz olimpisko vienību, kur viņu pieslēdz pie sistēmas. Viņa ārstējas. Savukārt Diāna pievienosies otrdien, un viņa vajadzības gadījumā spēlēs dubultspēli. Taču cerams, ka līdz dubultspēlei mēs netiksim. Jāuzvar ir abas vienspēles, jo viņām dubultspēlēs ir TOP 5 pāris pasaulē, tāpēc es baigi negribētu, lai tas viss nonāk līdz dubultspēlei," turpināja Juška.

Latvijas tenisistēm Ostapenko, Sevastovai, Marcinkevičai un Danielai Vismanei būs jācīnās pret Krievijas spēlētājām Anastasiju Pavļučenkovu, Jekaterinu Makarovu, Jeļenu Vesņinu un Natāliju Vihļancevu, taču līdz šim Latvijas izlases līderēm pret šīm krievu sportistēm nav veicies tik labi, cik gribētos. Sevastova piecreiz spēlējusi pret Pavļučenkovu, visas reizes zaudējot, tāpat visās trīs reizēs zaudēts arī Makarovai. Savukārt Ostapenko pret Pavļučenkovu un Vihļancevu spēlējusi pa vienai reizei, izcīnot uzvaras, taču vienreiz zaudējusi Makarovai, bet divreiz – Vesņinai.
"Es domāju, ka viņas saprot, ka spēlēšana uz māla ir kaut kas citādāks. Vēl neesmu viņām prasījusi, kādas ir sajūtas par tiem zaudējumiem, bet es noprotu, ka viņas uz to skatās ļoti vienkārši. Viņām ir visas iespējas parādīt labu tenisu," uzsvēra Juška. "Man šķiet, ka nav svarīgi, ko mums liek pretī, jo mums ir divas TOP 15 spēlētājas, tā kā viss ir atkarīgs no viņām. Galvenais, lai veselība būtu kārtībā. Mēs esam gatavi."

"Mēs esam favorīti, ja paskatās uz reitingu. Spēlēšana uz māla ir nedaudz citādāka nekā uz cietā seguma. Vesņina un Makarova labāk spēlē uz cietā seguma, bet, ja paskatās uz mūsu meiteņu rezultātiem, tad māls ir viņu segums. Aļona vispār ir brīnumbērns, kas var spēlēt uz jebkura seguma," pārliecināts bija Latvijas izlases kapteinis Juška.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!