Foto: AP/Scanpix/LETA
Ēģiptes futbola izlasi šāgada Pasaules kausa finālturnīrā uzmanīs iespaidīga 30 mediķu komanda, informē aģentūra TASS.

Ēģiptes komanda pat mītnes vietu izvēlējusies Grozniju, un jau ar treniņnometnes sākumu, kā arī čempionāta laikā, futbolistus uzraudzīs vairāki desmiti medicīnas darbinieku, no kuriem deviņi pārvaldīs angļu un arābu valodas, pavēstījusi Čečenijas republikas Veselības ministrija.

Ja būs nepieciešama hospitalizācija, Ēģiptes izlasei vietējā klīniskajā slimnīcā ir sagatavota uzņemšanas nodaļa ar atsevišķu ieeju, kabinetu, apskates telpu un palāta ar 30 gultām. Mediķu brigāde visu diennakti dežūrēs arī "TheLocal" viesnīcā, kurā dzīvos futbolisti, aizvadot 12 stundu maiņas.

Ministrijas galvenais speciālists Bekhans Movlajevs aģentūrai TASS pastāstījis, ka čečenu ārsti atbilstoši FIFA prasībām iziet atestāciju un veic ikdienas treniņus.

"Eiropas standartu prasības nedaudz atšķiras no mūsējām, mēs tās apgūstam, pielāgojamies," viņš saka. "Divi ārsti tika nosūtīti gatavoties uz Maskavu, tagad viņi aizvada apmācību mūsu grupai. Uzzinām jaunumus, paralēli notiek neatliekamās palīdzības mašīnas aprīkošana."

Kā zināms, Ēģiptes izlase Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs pēc 28 gadu pārtraukuma. Tā ielozēta A grupā kopā ar mājinieci Krieviju, Saūda Arābiju un Urugvaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!