Latvijas tenisa izlase gaidāmajā nedēļas nogalē aizvadīs pārspēli par iekļūšanu Federāciju kausa izcīņas pasaules grupā pret Krievijas izlasi, taču Anastasijai Sevastovai un Jeļenai Ostapenko gaidāmās pretinieces līdz šim bijušas diezgan neparocīgas, un to pašas labi apzinās, viņas stāstīja pasākumā pirms došanās uz spēles norises vietu Hantimansijskā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasi svarīgajā Federāciju kausa duelī pārstāvēs Ostapenko, Sevastova, Diāna Marcinkeviča un Daniela Vismane. Savukārt Krievijas izlase pieteikusi Anastasiju Pavļučenkovu, Jekaterinu Makarovu, Jeļenu Vesņinu un Natāliju Vihļancevu.

Sevastova piecreiz spēlējusi pret Pavļučenkovu, visas reizes zaudējot, tāpat visās trīs reizēs zaudēts arī Makarovai. Savukārt Ostapenko pret Pavļučenkovu un Vihļancevu spēlējusi pa vienai reizei, izcīnot uzvaras, taču vienreiz zaudējusi Makarovai, bet divreiz – Vesņinai.

"Es abām esmu zaudējusi pārāk daudzas reizes," uz portāla "Delfi" jautājumu atbildēja Sevastova. "Man vienmēr bija iespējas pacīnīties par uzvaru, bet kaut kā nesanāca. Makarova spēlē ar kreiso roku, kas man mazliet nepatīk, bet pret Pavļučenkovu vienmēr bijušas iespējas. Būs jāskatās, kā viņas spēlēs, kā viņas jutīsies. Es pagaidām nevaru pateikt, kā tur būs."

Vesņina un Makarova ir viens no pasaules spēcīgākajiem dubultspēļu pāriem, tāpēc Latvijas tenisistēm svarīgi būtu uzvarēt jau vienspēlēs. Tomēr Ostapenko uzsvēra, ka no viņām nav jābaidās, ja abu izlašu duelis nonāks līdz dubultspēlēm.

"Es ar citu pārinieci pret viņām spēlēju, un visos mačos mēs zaudējām trešajā setā ar 9-11. Viņas labi spēlē dubultspēles, bet viss ir iespējams, jo vienu dienu viņas var spēlēt labi, bet otru dienu var justies vājas. Būs arī nervozitāte, tāpēc mums jāspēlē tā kā spēlējam," pauda Ostapenko.

Sevastova vēl izteicās, ka viņai ar Ostapenko nav problēmu spēlēt kopā, taču abas krievietes visu sezonu spēlē kopā un ir labi saspēlējušās, ko pierāda izcīnītie tituli.

Ostapenko dažas dienas pirms svarīgās Federāciju kausa spēles saķēra vīrusu, taču viņa bija pārliecināta, ka veselību izdosies savest kārtībā. "Es domāju, ka spēlēt uz māla seguma būs labi, ņemot vērā, ka pagājušajā sezonā es uzvarēju "French Open". Protams, segums var būt dažāds, bet mums vēl būs laiks sagatavoties. Dosimies uz Hantimansijsku, kur mēģināsim nospēlēt savu labāko spēli," uzsvēra Ostapenko.

Tas, ka Latvijas izlase Federāciju kausa pasaules grupā nav spēlējusi kopš 1993. gada dod papildus stimulu, jo tā ir iespēja ierakstīt savu vārdu vēstures grāmatās, sacīja Sevastova.

"Mums ir iespējas, bet Krievijai ir spēcīga komanda. Četras spēles Tallinā mums palīdzēja, jo tās mūs saliedēja. Komandas gars ir labs. Tagad nedaudz patrenēsimies. Protams, ka būs grūti, bet cerams, ka līdz dubultspēlēm mēs nenonāksim. Jācenšas uzvarēt vienspēlēs," sacīja Sevastova.

Uz tikšanos ar medijiem un faniem ieradās arī Vismane, kura sacīja, ka ir ļoti pagodināta būt vienā komandā ar abām pasaules tenisa zvaigznēm. Savukārt Diāna Marcinkeviča uz šo pasākumu neieradās personīgu iemeslu dēļ, taču viņa pievienosies komandai otrdien.

Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks uzskata, ka abām komandām ir vienlīdzīgas iespējas izcīnīt uzvaru. "Ar šādu komandu mēs varam likt trūkties nevienai vien tenisa lielvalstij," viņš uzsvēra.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis Andis Juška sacīja, ka tenisistes ir labā formā, ko pierāda pēdējie rezultāti. Ostapenko savā iepriekšējā turnīrā Maiami sasniedza finālu, bet Sevastova Čārlstonā aizspēlējās līdz pusfinālam. Savukārt Vismane divas nedēļas trenējusies Valensijā uz māla seguma, lai būtu gatava vajadzības gadījumā iziet kortā.

Latvija ar Krieviju duelēsies 21. un 22.aprīlī Hantimansijskā iekštelpu kortā uz māla seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!