Foto: Publicitātes foto
Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā 14. un 15. aprīlī notika Latvijas ziemas čempionāta ceturtā un izšķirošā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, lai noskaidrotu kausu saņēmējus vairākās sportistu un zirgu vecuma grupās. Galvenajā maršrutā un līdz ar to kopvērtējumā pieaugušo konkurencē uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole, vēsta Latvijas Jātnieku federācija.

Sacensību ceturtā posma galvenais maršruts bija ar līdz 135 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Tajā startēja 11 sportiskie pāri, no kuriem tikai divi pamatdistanci veica bez soda punktiem un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s "Lielceri"), kurš sasniedza rezultātu 0 soda punkti 44,86 sekundēs. Otro vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Cabaletta (Rīgas JSK) – 4 soda punkti/45,74 sekundes. Trešajā vietā Andis Vārna ar Celestial (z/s "Lielceri"), kurš pamatmaršrutu veica 79,56 sekundēs un saņēma vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu.

Līdz ar to pieaugušo konkurencē kopvērtējumā, vērtējot trīs labākos rezultātus no četriem posmiem, LJF uzvarētāja kausu saņēma Aigars Bregže (z/s "Lielceri") ar 56 punktiem, bet 55 punktus izcīnīja Sabīne Siliņa (JSK "Mežstrazdiņi"), savukārt Ģirtam Bricim (RJSK "Sport de Lux") izdevās iekrāt 53 punktus.

Latvijas ziemas čempionāta 2018. gada uzvarētāja Aigars Bregže sacīja, ka viņam ir prieks uzvarām divos posmos pēc kārtas un arī kopvētējumā, jo viņš startēja tikai trīs posmos no četriem.

"Domāju, ka ar savu rezultātu varēju iepriecināt arī zirga īpašnieci Daci Samušu, paldies viņai par sadarbību. Pagājušogad Latvijas ziemas čempionātā biju otrais, tagad izdevās uzvarēt. Mans uzvaras zirgs ir ķēve Val di Sole, ar kuru nopietni strādāju gadus trīs, gatavojot to augstākiem maršrutiem. Jāteic, ka ar viņu varu strādāt regulāri tikai reizi nedēļās, bet tas ir ļoti interesants un uzticams zirgs, tāpēc mums šosezon ir plāns startēt vairāk ārpus Latvijas, lai pierādītu viņas spēkus arī citvalstu sacīkstēs. Interesanti un Latvijas ziemas čempionāta statusam atbilstoši bija Ivo Miķelsona veidotie maršruti. Es ļoti vēlētos, lai man būtu vairāk spēcīgu zirgu, bet šobrīd ir divas ķēves, kas gatavas augstākiem maršrutiem."

Latvijas ziemas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji 2018. gadā:

Pieaugušie

1. Aigars Bregže (z/s "Lielceri") 56

2. Sabīne Siliņa (JSK "Mežstrazdiņi") 55

3. Ģirts Bricis (RJSK "Sport de Lux") 53

Juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v.

1. Kitija Bilinska (Ropažu JK) 60

2. Sabīne Siliņa (JSK "Mežstrazdiņi") 47

3. Betija Annemarija Ezerkalne (SIA "ZA Kocēni") 40

Bērni līdz 16 g. v.

1. Tīna Dreimane (JJSK "Meždruvas-1") 57

2. Ance Anna Katkovska (JSS) 53

3. Madara Pētersone (JSK "Princis") 51

Amatieri

1. Agris Seilis (z/s "Priežkalni") 60

2. Kristīne Baradovska (JSK "Bicāļi") 44

3. Ieva Katrīna Apalupa (JK "Erceni") 44

Zirgi līdz 5 g. v.

1. Maira Leja ar Chil (BET) 44

2. Nikolajs Zaicevs ar Akalina (Burtnieku ZA) 43

3. Terēze Zalte ar Grand Guru (SIA "ZA Kocēni") 43

Zirgi līdz 6/7 g. v.

1. Guna Vasiļjeva ar Godina (JSS) 63

2. Terēze Zalte ar Hertog Jan (SIA "ZA Kocēni") 48

3. Elīna Kaimiņa ar Cielavu (SIA "ZA Kocēni") 44

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!