Foto: Privātais arhīvs
Valsts esam mēs paši – tā šķiet, ka šo domu pārņēmuši Jēkabpils volejbola kluba iniciatori Māris Trušelis un vadošais treneris Mārcis Obrumans un izveidojuši volejbola klubu, kas spējis sasniegt vienu no vēsturiski labākajiem panākumiem sporta veidā kopš neatkarības atjaunošanas.

Vienā sezonā "Lūši" spoži iesāka cīņas laukumā un kļuva par Latvijas kausa uzvarētājiem, ierindojās augstajā trešajā vietā Baltijā un vakar triumfālā cīņā ieguva Latvijas čempionvienības titulu.

Neaprakstāma izjūtu un fiziski izjūtamu sajūtu vibrācija sacensību arēnā – Jēkabpils līdzjutēji skandē savas pilsētas un sava "Lūšu" kluba vārdu kā pērkondārdu. Pat esot laukuma malā ar fotokameru dažubrīd šķiet, ka esi daļa no dzīva un vienota uzvaras organisma un negribas domāt kāda emocionāla cīņa jāizcīna mājinieku pretiniekiem – daudzkārt titulētajai RTU Robežsardzes komandai.

Cieņa – šī vārda nozīmes Jēkabpils arēnā parādījās daudz un dažādās izpausmēs. Tāpat kā vārdus "Es mīlu Tevi, Latvija" var teikt ar darbiem, tā viens novada iedzīvotāja rokasspiediens un smaids pēc spēles parāda to cieņu un pateicību par komandas panākumiem. Jēkabpilī tādu cieņas pilnu rokasspiedienu, prieka asaru un lepnu foto līdzās jaunajiem Latvijas čempioniem pieredzēju lielā skaitā.

Gluži tāpat, kā ar skumjām izjutu necieņu un kaunējos to Latvijas Volejbola federācijas (LVF) funkcionāru vietā, kas nebija uzskatījuši par iespējamu pagodināt sporta veida svētkus. Atbrauciet reiz uz volejbolu Jēkabpilī un Jums būs "aukstumpote" par to, cik ļoti pārāka par ierasto volejbola sacensību ikdienu var būt sporta svētku svinēšana ik reizes, kad laukumā dodas "Lūši"! Atbrauciet un pasniedziet roku tiem cilvēkiem, kas pilsētas, sava novada un iespējams arī plašāka reģiona cilvēkiem, ģimenēm un jauniešiem atgriezuši ticību sportam – prieku par volejbolu un milzīgu interesi iepazīt šo nebūt ne vienkāršo sporta veidu.

Atbrauciet un izkāpiet no savas komforta zonas, satieciet te Latvijas pilsētā to, kas augstās matērijās un sporta filosofijas grāmatās tiek saukts par vērtību orientētas sporta organizācijas izveidi. Te – šodienas Latvijā, daudzējādā nozīmē, par spīti Jums, funkcionāru kungi – tas viss darbojas un nes augļus. Un rada tīru, neviltotu prieku!

Esmu subjektīvs – kā viens no biedrības "Es Par Volejbolu!" biedriem es principāli sagaidu revolucionāras pārmaiņas volejbola dzīvē.
Tomēr tieši funkcionāru klajā necieņa (kopumā Latvijas volejbola federācijas valdē nomināli saskaitāmi deviņi uzvārdi) pret sportiskās cīņas uzvarētājiem šķiet skaidrs signāls volejbola saimei kopumā.

Pašā Jēkabpilī svētku sajūta bez funkcionāriem nemazinājās – iespējams pat vairojās, jo pašvaldības vadība ar prieku pasniedza federācijas kausu jaunajiem čempioniem. Un skatītāju gaviles dubulti apliecināja sen dzirdēto – "Lūši" ir komanda aiz kuras stāv visa pilsēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!