Foto: facebook.com/bkogre

Viena no vadošajām "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandām "Ogre" svētdien regulārā čempionāta mačā ar lielām grūtībām viesos ar 73:72 (19:20, 19:21, 14:18, 17:17) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU).

"Ogres" komandas sastāvā 15 punktus iemeta pieredzējušais saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš, kamēr 13 punkti Jānim Antropam. Tikmēr LU rindās ar 19 punktiem izcēlās Kārlis Žunda, bet Linardam Jaunzemam "double-double" - 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Tiesa, LU jau tikpat kā nodrošinājusi vietu LBL izslēgšanas turnīrā, jo sestā vieta tiks saglabāta pat neuzvarot nevienā no atlikušajām divām spēlēm, ja vien "Betsafe/Liepāja" sezonas pēdējā mačā neuzvarēs "Jūrmalu".

Jau ar mača sākumu LU apliecināja savu vēlmi pacīnīties par uzvaru šajā spēlē, jo mājinieki pārņēma iniciatīvu un atradās dažu punktu atstatumā. Pirmā puslaika beigās rīdzinieki jau bija deviņu punktu attālumā (39:30), bet lielajā pārtraukumā viņi devās ar trīs punktu vadību (41:38).

Nekur tālāk studenti neatrāvās, un otrajā puslaikā bija vērojama līdzvērtīga cīņa, bet pēdējās desmit pamatlaika minūtes ar viena punkta vadību sagaidīja "Ogre" (56:55). Beidzamo ceturksni LU gan sāka ar 8:0 izrāvienu, kas ļāva no jauna panākt vadību. Ogres komanda gan nepadevās, un pieredzējušais Rinalds Sirsniņš vienu minūti un 38 sekundes pirms beigām ar precīzu tālmetienu vadībā jau izvirzīja viesus (71:69).

Noslēdzošās pamatlaika minūtes sākumā ar trejaci atbildēja LU basketbolists Jānis Eiduks, tomēr uzvaras grozs piederēja Kristapam Dārgajam, kurš 37 sekundes pirms beigām ar precīzu divpunktnieku uzstādīja šīs cīņas galarezultātu.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šajā sezonā. Iepriekšējās trijās uzvaras izcīnīja ogrēnieši (81:71, 95:64 un 87:70).

Ziņots, ka "Ventspils" komanda sestdien LBL grandu duelī savā laukumā ar rezultātu 87:80 pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni "VEF Rīga", sperot platu soli pretī uzvarai regulārajā čempionātā.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 25 uzvaras 27 mačos, savukārt ar 19 panākumiem 22 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 20 uzvaras 26 cīņās, bet 18 panākumus 27 spēlēs guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos ir "Valka/Valga", kam ar astoņiem panākumiem 28 cīņās seko "Latvijas Universitāte", bet tāda pati bilance ir "Betsafe/Liepāja" vienībai.

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos ir "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas sakrājusi četras uzvaras 29 dueļos, abām šīm komandām šīs sezonas dalību LBL jau noslēdzot.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!