Foto: Reuters/Scanpix
Zaudējumus pārbaudes mačos sestdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlases pretinieces pasaules čempionātā Vācija, Norvēģija un Dānija.

Vācijas hokejisti sestdien savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Slovākijai.

Šī mača rezultātu 39.minūtē atklāja Vācijas valstsvienības hokejists Nikolass Krāmers, kamēr Dāvids Bucs 44. minūtē panāca neizšķirtu. Pamatlaika turpinājumā arī pagarinājumā neviena no šīm komandām vārtus vairs neguva, kamēr pēcspēles metienos uzvaru slovākiem nodrošināja Martins Bakošs.

Svētdien abas komandas tikās atkārtoti un arī šoreiz pie panākuma tika slovāki - 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Tikmēr citā sestdienas pārbaudes mačā zaudējumu piedzīvoja arī Norvēģija, kas savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) piekāpās Krievijas otrajai izlasei. Krievu labā vārtus guva Aleksandrs Dergačovs un Aleksandrs Jeļesins.

Arī svētdien šīs izlases tikās vēlreiz, vēl vienu panākumu izcīnot krieviem - 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

Vēl vienā mačā Dānijas valstsvienība pārliecinoši ar 1:5 (0:3, 1:0, 0:2) savā laukumā piekāpās Zviedrijas izlasei, kas ir pašreizējā pasaules čempione. Dāņi līdz ar to zaudējuši visās četrās pārbaudes cīņās, jo divreiz neveiksme ciesta ne tikai pret zviedriem, bet arī pret francūžiem.

Ar kārtējo uzvaru pārbaudes spēļu ciklu tikmēr turpina Čehijas izlase, kas sestdien viesos ar 6:2 (1:2, 2:0, 3:0) pārspēja Francijas izlasi.

Čehi līdz šim uzvarējuši visās četrās pārbaudes spēlēs - pa divām reizēm pārspētas Šveice un Francija.

Savukārt Šveice svētdien ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) savu skatītāju priekšā pieveica Baltkrieviju.

Pasaules čempionāta A apakšgrupā spēkosies Čehija, Francija, Šveice, Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Slovākija un Austrija. Tikmēr Latvija B apakšgrupā spēlēs kopā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā norisināsies no 4. līdz 20. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!