Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" sestdien nodrošināja iekļūšanu Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas turnīrā jeb Kaldera kausa izcīņā.

"Barracuda" sestdien regulārā čempionāta priekšpēdējā dienā izbraukumā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja Stoktonas "Heat", tiekot jau pie sestās uzvaras pēc kārtas.

Šis panākums Sanhosē vienībai ļāva tikt pie pēdējās ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru, lai gan vēl pirms nepilnām divām nedēļām no tā zonas atpalika par desmit punktiem. Lieliskā regulārā čempionāta izskaņa gan ļāva "Barraucda" komandai parūpēties par nelielu pārsteigumu un kvalificēties "play-off".

Balcers sestdienas mačā pa pretinieku vārtiem veica četrus metienus, bet dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Latviešu uzbrucējs šosezon AHL regulārā čempionāta 67 spēlēs atzīmējās ar 23 vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm, bet pārtrūkusi viņa piecu maču rezultativitātes sērija. Lai arī AHL čempionātā Balcers aizvada pirmo sezonu, latviešu hokejists regulārajā turnīrā bija pārliecinoši rezultatīvākais "Barracuda" spēlētājs, kā arī septītais labākais punktu guvējs starp līgas debitantiem.

Citā sestdienas AHL mačā divu latviešu pārstāvēto klubu duelī aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica Bridžportas "Sound Tigers", kuras rindās vārtus sargāja Kristers Gudļevskis.

Bindulis šajā cīņā veica divus metienus pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Savukārt Gudļevskis šīs sezonas "Sound Tigers" priekšpēdējā mačā atvairīja 23 no 25 metieniem. Latvietis šosezon 37 spēlēs vidēji ielaidis 2,83 ripas un atvairījis 89,7% metienu. Bridžportas klubs nespēlēs izslēgšanas turnīrā, turklāt Gudļevskis tuvākajā laikā varētu pievienoties Latvijas izlasei, kas gatavojas pasaules čempionātam.

Vēl vienā AHL mačā vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks atvairīja 30 no 35 metieniem, bet viņa pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" izbraukumā ar 4:6 (0:2, 1:2, 3:2) piekāpās Grendrepidsas "Griffins" komandai. Klīvlendas komanda šo sezonu ir noslēgusi, bet latvietis savā debijas sezonā profesionālajā hokejā 43 spēlēs vidēji ielaida 3,21 ripu un atvairīja 89,1% metienu.

Visbeidzot zaudējumu cieta arī uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas viesos ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Leihaiveli "Phantoms" hokejistiem.

Bļugers šajā cīņā izpildīja divus metienus pa vārtiem, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderību -1.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 97 punktiem 75 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā un garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "Sound Tigers" ar 80 punktiem ir piektā un "play-off" nespēlēs. Savukārt pēdējo vietu astoņu komandu konkurencē šajā divīzijā ar 69 punktiem 75 cīņās ieņem "Bears".

Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 60 punktiem 76 cīņās ieņēma pārliecinošu pēdējo, septīto, pozīciju, tikmēr "Barracuda" ar 74 punktiem 68 mačos bija ceturtā starp astoņām Klusā okeāna divīzijas vienībām un pēdējā kārtā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!