Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Barcelona" futbolisti sestdien Spānijas čempionāta 32. kārtas spēlēs savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja "Valencia" vienību, tuvojoties savam 25. čempionu titulam.

Barselonas futbolisti vietējā čempionātā nav zaudējuši 39 spēles pēc kārtas, kas ir jauns Spānijas rekords.

Mača rezultātu 15. minūtē atklāja Luiss Svaress, kuru ar piespēli labā pozīcijā pret vārtiem izvirzīja Filipi Kutinju. Savukārt otros vārtus mājinieki guva otrā puslaika sestajā minūtē, kad pēc Kutinju izpildīta stūra sitiena precīzi ar galvu sita Samiels Umtiti.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Daniels Pareho realizēja 11 metru soda sitienu, bet neglāba "Valencia" vienību no zaudējuma.

"Esam spēruši vēl vienu soli, lai savu veiksmīgo Spānijas čempionāta sezonu noslēgtu ar titulu," uzsvēra Svaress.

Kā vēstīts, "Barcelona" otrdien UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar 0:3 zaudēja Itālijas klubam "AS Roma". Divu spēļu summā rezultāts bija 4:4, bet tā kā viesos Romas klubs zaudēja ar 1:4, tad tālāk tika pateicoties pretinieku laukumā vairāk gūtiem vārtiem.

Citā mačā "Sevilla" svarīgā cīņā par sesto vietu un ceļazīmi uz Eirokausiem savā laukumā izrāva neizšķirtu 2:2 (0:1) pret "Villarreal".

Pirmajā puslaikā ar vārtu guvumu izcēlās "Villarreal" futbolists Rava, turklāt otrā puslaika vidū pēc tam, kad Visams ben Jeders par aplaudēšanu tiesnesim tika noraidīts no laukuma, viesiem pavērās iespējas izcīnīt uzvaru. Pāris minūtes vēlāk Karloss Baka šim mērķim pietuvināja, taču ātri vien Huame Kosta saņēma savu otro dzelteno kartīti, kā rezultātā arī "Villarreal" futbolisti palika desmit vīru sastāvā. To izmantoja Seviljas vienība, 78. minūtē Nolito vienus vārtus atgūstot, bet četras minūtes vēlāk Stīvenam N'Zonzi izlīdzinot rezultātu.

""Sevilla" nekad nepadodas. Mēs jau domājām, ka esam izcīnījuši trīs punktus," pēc dueļa teica Rava.

Tikmēr piektdien Seviljas "Real Betis" viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Girona", nostiprinoties piektajā vietā. Uzvaras vārtus viesiem guva Lorens.

Vēl šajā kārtā Sansevastjanas "Real Sociedad" viesos ar 1:0 (1:0) apspēlēja "Las Palmas", kamēr "Leganes" mājās ar 1:0 (0:0) pieveica Vigo "Celta".

"Barcelona" ar 79 punktiem 32 spēlēs ieņem līderpozīciju Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, kamēr Madrides "Atletico" ar 31 mačā gūtiem 68 punktiem ir otrajā pozīcijā. Trešajā vietā ar 65 punktiem ir "Valencia", bet pēdējo divu sezonu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Real" ar 64 punktiem ir tikai ceturtā. Tālāk ar 52 punktiem seko "Real Betis", bet pirmo sešinieku ar 48 punktiem noslēdz "Villarreal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!