Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Kazaņas "Ak Bars" vienība sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas pirmajā mačā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Maskavas CSKA komandu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Kazaņas vienībā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Staņislavs Gaļijevs.

Mača rezultāts tika atklāts devītajā minūtē, kurā Gaļijevs no iemetienu apļa uzmeta pa vārtiem, ripai atrodot ceļu viesu cietoksnī. Otrā perioda 14. minūtē Valērijs Ņičuškins pēc pretuzbrukuma panāca izlīdzinājumu, bet tie bija vienīgie CSKA vārti šajā mačā. Trešās trešdaļas devītajā minūtē Gaļijevs, "Ak Bars" hokejistiem izslidojot divatā pret vienu pretinieku aizsargu, panāca 2:1 mājinieku labā un ielika pamatus Kazaņas vienības uzvarai.

Sērijas nākamais mačs notiks pirmdien Kazaņā, bet pēc tam komandas dosies uz Maskavu.

Kazaņas "Ak Bars" ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010. gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015. gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Izslēgšanas turnīru "AK Bars" sāka ar uzvaru 4-1 pār Habarovskas "Amur", pēc tam ar 4-1 apspēlēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas "Metallurg", bet Austrumu konferences finālā ar 4-0 tika uzvarēta Čeļabinskas "Traktor".

Tikmēr CSKA finālsērijā spēlēja pirms diviem gadiem, kad ar 3-4 piekāpās "Metallurg" vienībai.

"Play-off" pirmajā kārtā CSKA ar 4-0 apspēlēja Maskavas "Spartak", turpinājumā ar 4-2 uzveica Helsinku "Jokerit", bet Rietumu konferences finālā tika gūta virsroka 4-2 pār pērnās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, kurai pie stūres bija Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!