Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vārtus otrajā pagarinājumā gūstot somu uzbrucējam Ērikam Haulam, Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas "Golden Knights" piektdien izcīnīja uzvaru Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā cīņā.

"Golden Knights" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Losandželosas "Kings", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.

Mača rezultātu pirmā perioda 15. minūtē atklāja "Golden Knights" uzbrucējs Alekss Tačs, kurš vārtu priekšā saņēma atlēkušo ripu un realizēja vairākumu. Otrās trešdaļas 16. minūtē rezultāts tika izlīdzināts, Polam Ladūsam precīzi metot no tālienes.

Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, tādu pašu rezultātu tablo vēstot arī pēc pagarinājuma pirmajām 20 minūtēm. Otrajā pagarinājumā, kad komandas bija nospēlējušas vairāk nekā 95 minūtes, Haula netraucēts nonāca līdz pretinieku vārtiem un izrāva mājiniekiem uzvaru.

"Šie ir mani pirmie vārti pagarinājumā. Gūt vārtus papildlaikā ir viens no neaizmirstamākajiem brīžiem sportā. Pirms pagarinājuma ģērbtuvē runājām, ka mums jāturas viņiem priekšā, jāspēlē pretinieku uzbrukuma zonā. Domāju, ka izpildījām spēles plānu," pēc uzvaras teic Haula.

Sērijas nākamie divi mači notiks svētdien un otrdien Losandželosā.

Tāpat otro uzvaru Rietumu konferencē izcīnījusi Vinipegas "Jets", kas savā laukumā ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) pārspēja Minesotas "Wild" un sērijā panāca 2-0.

"Jets" pa Devana Dibnika vārtiem meta 44 reizes, kamēr Konoram Hellebaikam bija jātiek galā vien ar 17 pretinieku metieniem.

Turpinājumā komandas dosies uz Minesotu, kur svētdien un otrdien notiks sērijas nākamie divi mači.

Tikmēr Austrumu konferencē pirmo zaudējumu cietusi pērnā gada čempione Pitsburgas "Penguins", kas mājās ar 1:5 (0:1, 0:1, 1:3) piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Filadelfijas vienība sērijā panākusi neizšķirtu 1-1.

Uzvarētājiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šons Kuturjē.

Sērijas nākamie divi mači svētdien un trešdien norisināsies Filadelfijā.

Pērn Stenlija kausa finālā "Penguins" ar 4-2 uzvarēja Nešvilas "Predators" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!