Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Turcijas basketbola komanda Stambulas "Dariššafaka", kurā par galvenā trenera Deivida Blata asistentu strādā latvietis Oskars Ernšteins, piektdien izcīnīja ULEB Eirokausu.

Turcijas klubs mājās ar rezultātu 67:59 (21:17, 18:16, 16:12, 12:14) pieveica Krievijas vienību Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0.

"Dariššafaka" ir otrais Turcijas klubs pēc Stambulas "Galatasaray" 2016.gadā, kas ticis pie ULEB Eirokausa, bet pērn šajā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja" no Spānijas.

Ernšteins "Dariššafaka" komandai pievienojās pirms iepriekšējās sezonas, kad abi ar Ainaru Bagatski kļuva par Blata palīgiem. Vēlāk Bagatskis pārcēlās uz Izraēlu, kur kādu laiku bija Telavivas "Maccabi Fox" galvenais treneris, bet Ernšteins palika Stambulas vienībā.

Pērn "Dariššafaka" klubs spēlēja ULEB Eirolīgā, šo Stambulas vienību pārstāvot arī Dairim Bertānam.

Otrajā finālspēlē Turcijas vienības rindās teicamu sniegumu demonstrēja Skotijs Vilbekins, kurš guva 28 punktus, trāpot piecus no astoņiem tālmetieniem, bet desmit punktus pievienoja Vils Kamingss. Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" sastāvā 18 punktus sameta Džo Reglends.

Laukuma saimnieki tikai mača pirmajās minūtēs bija iedzinējos, bet pēc tam lēnām, taču neatlaidīgi palielināja pārsvaru, pēc puslaika esot vadībā ar 39:33. Trešajā ceturtdaļā "Dariššafaka" veica astoņu punktu izrāvienu un panāca 49:37 savā labā. Tiesa, cīņas izskaņā Krasnodaras vienība spēja atgriezties intrigu, jo divas minūtes un 19 sekundes pirms pamatlaika beigām samazināja starpību līdz četriem punktiem (54:58), tomēr beigās "Dariššafaka" nospēlēja pārliecinoši, triumfējot mačā un visā turnīrā.

Pirmajā finālspēlē, kas otrdien notika Krasnodarā, Turcijas klubs uzvarēja pagarinājumā ar 81:78.

Pirms tam "Dariššafaka" pusfinālā ar 2-0 uzvarēja Vācijas komandu Minhenes "Bayern", bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes. Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" pusfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja Itālijas vienību Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 apspēlēja latvieša Anžeja Pasečņika pārstāvēto Spānijas komandu Grankanārijas "Herbalife".

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 24 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniedza katras grupas četras labākās vienības. Tālāk ceturtdaļfinālā iekļuva katras apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā gan ceturtdaļfināli, gan pusfināli, tāpat kā fināls, notika sērijās līdz divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!