Foto: PantherMedia/Scanpix
Jēkabpils Sporta skolas (SS) handbolistes piektdien savās mājās pēcspēles metienos uzvarēja Ludzas "Latgols" komandu un iekļuva Latvijas virslīgas finālā.

Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 24:24 (14:16), bet pēcspēles metienos Jēkabpils komanda bija pārāka ar 6:5, sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0.

Uzvarētājām Krista Minova guva astoņus, bet Simona Ārmane septiņus vārtus, kamēr zaudētājām Laura Rutkovska bija precīzs sešas, bet Žanete Kukurāne piecas reizes.

Līdz ar to Jēkabpils SS komanda pirmo reizi kopš 2009.gada ir nodrošinājusi sev Latvijas čempionāta medaļas, pirms deviņiem gadiem tiekot pie zelta.

Pirmajā puslaikā jēkabpilietes pēc izrāviena 4:1 panāca divu vārtu pārsvaru 8:6, tomēr "Latgols" ātri atspēlējās un pēc puslaika bija priekšā ar 16:14.

Ludzas komanda arī pēc tam ilgi bija vadībā, divas minūtes pirms pamatlaika beigām panākot 24:22. Tomēr atlikušajā laikā laukuma saimnieces atbildēja arī Gitas Kaulakanes un Ārmanes precīziem metieniem, izlīdzinājumu ar septiņu metru soda metienu panākot 12 sekundes pirms sirēnas.

Sekoja pēcspēles metienu sērija, kuru abas komandas iesāka ar neprecīziem mēģinājumiem, bet pēc tam pa četrām reizēm bija precīzas. Tā kā pēc piecām sērijām rezultāts aizvien bija neizšķirts, bija jāizpilda metienus līdz pirmajai kļūdai. Sērija ieilga līdz septītajam mēģinājumam, kad jēkabpiliete Anete Čeiča savu iespēju realizēja, bet ludzāniete Kukurāne kļūdījās.

Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē viesos Jēkabpils SS vienība uzvarēja ar 27:23.

Finālā jēkabpilietes tiksies ar Stopiņu NHK un Dobeles REIR dueļa uzvarētājām, šajā sērijā pēc diviem mačiem rezultātam esot neizšķirtam 1-1. Izšķirošā trešā spēle svētdien notiks Stopiņu komandas laukumā.

Virslīgas kopvērtējumā uzvarēja Stopiņu NHK komanda, kam sekoja Ludzas "Latgols", šīm komandām nodrošinot vietu pusfinālā.

Ceturtdaļfinālā Jēkabpils Sporta skola divu maču summā ar rezultātu 66:49 pieveica LSPA, kamēr Dobeles REIR ar 72:51 pārspēja Salaspils Sporta skolas komandu.

Šosezon sieviešu virslīgā sešām pērn startējušajām komandām pievienojās arī Latvijas junioru izlases bāzes komanda "LAT-2002/Dobele", kas čempionātā piedalījās bez vietas izcīnīšanas tiesībām, startējot tikai regulārajā turnīrā.

Sieviešu virslīgā komandas regulārajā turnīrā aizvadīja trīs apļus. Izslēgšanas turnīra pusfinālam automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai (neskaitot jaunatnes izlases rezultātu), aizvadīja ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgas ieviešu turnīrā triumfēja Stopiņu NHK komanda, dramatiskā finālsērijā ar 2-1 apspēlējot Dobeles REIR spēlētājas. Toreiz pirmie divi mači noslēdzās pēcspēles metienu sērijā, bet trešajā Stopiņu spēlētājas guva panākumu ar vienu vārtu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!