Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par jauno Vācijas futbola flagmaņa Minhenes "Bayern" galveno treneri no nākamās kļūs horvātu speciālists Niko Kovačs, piektdien apstiprināja klubs.

Informācija par 46 gadus vecā Kovača kļūšanu par "Bayern" galveno treneri vācu medijos parādījās jau pirms tam, bet tagad to oficiāli apstiprinājis arī klubs.

Līgums ar horvātu parakstīts uz trim gadiem.

Līdz ar to Kovačs šajā amatā nomainīs pieredzējušo Jupu Heinkesu, kurš sadarbību ar "Bayern" neturpinās, lai gan komanda jau kārtējo reizi nodrošinājusi Vācijas čempiontitulu un iekļuvusi pusfinālā UEFA Čempionu līgā, kur to gaida principiāla cīņa pret Spānijas grandu Madrides "Real".

Berlīnē dzimušajam Kovačam ar "Eintracht" bija spēkā līgums līdz 2019.gadam, bet, kā liecina vācu mediju informācija, "Bayern" viņa kontraktu izpirkusi par 2,2 miljoniem eiro.

Tiesa, vēl iepriekšējā nedēļā "Eintracht" un "Bayern" klubi noliedza, ka Kovačs pārcelsies uz Minheni.

Tikmēr Heinkess pie "Bayern" stūres jau ceturto reizi stājās pagājušā gada oktobrī, kad nomainīja itāļu speciālistu Karlo Ančeloti. Jau tobrīd bija noprotams, ka 72 gadus vecais speciālists nostrādās atlikušo sezonas daļu un pēc tam pametīs posteni.

Kovačs savu futbolista karjeru, tajā spēlējot pussarga pozīcijā, noslēdza 2009.gadā, turklāt viņš no 2001. līdz 2003.gadam pārstāvēja arī "Bayern" klubu. Viņš savā laikā bija viens no Horvātijas futbola zvaigznēm un arī valstsvienības kapteinis.

Horvātijas izlasē Kovačs aizvadīja 83 spēles, kurās guva 14 vārtus, turklāt no 2013. līdz 2015.gadam viņš bija valstsvienības galvenais treneris.

Tikmēr "Eintracht" komandu Kovačs vada kopš 2016.gada, pērn to aizvedot līdz 11.vietai bundeslīgā. Savukārt šosezon tā ar 46 punktiem 29 spēlēs ieņem piekto pozīciju, reāli pretendējot uz dalību Eirokausos.

Iepriekš Kovačs strādājis arī Austrijas kluba "Salzburg" treneru korpusā un vadījis Horvātijas U-21 izlasi.

Ap "Bayern" galvenā trenera krēslu šajā pavasarī bijis daudz spekulāciju, un tika piesaukti vairāki augsta līmeņa speciālisti, tomēr kā viena no pamatprasmēm tika uzsvērta kandidāta vācu valodas zināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!