Foto: F64
Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valde atkārtotu biedru kopsapulci sasaukusi aprīļa nogalē, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Ceturtdien, 12. aprīlī, Rīgā izgāzās LVF rīkotā biedru kopsapulce, uz kuru ieradās vien 32 biedri. Biedrību un nodibinājumu likums nosaka, ka organizācijai ne vēlāk kā piecas nedēļas pēc nenotikušās kopsapulces jāsasauc jauna.

Ceturtdien pēc LVF kopsapulces izgāšanās notika organizācijas valdes sēde, kurā lēma par tālāku rīcību. Pēc šīs valdes sēdes LVF prezidents Atis Sausnītis portālam "Delfi" atteicās sniegt komentāru un informēt, kāda būs tālākā federācijas darbība pēc kopsapulces kvoruma nesavākšanas.

Arī LVF nav publiskojusi informāciju par valdē pieņemtajiem lēmumiem, tāpat nav informējusi sabiedrību par kopsapulces neizdošanos. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka atkārtota kopsapulce notiks 27. aprīlī. Šoreiz par kopsapulces vietu izvēlēta Jelgava un tās sākums plānots pulksten 16:00. Atkārtotā LVF kopsapulce būs lemttiesīga, ja arī neizdosies savākt kvorumu. Lai atkārtota kopsapulce būtu leģitīma, pietiek ar divu biedru dalību, nosaka likums.

LVF atkārtotā kopsapulcē darba kārtībā iekļauti tie paši divi jautājumi – LVF volejbola attīstības stratēģijas apstiprināšana 2018.-2021. gadam un izmaiņu apstiprināšana LVF valdes sastāvā.

Interesanti, ka LVF kopsapulce sasaukta dienā, kad Latvijas sporta sabiedrības uzmanību būs pievērsta citam notikumam – 27. aprīlī Rīgā notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress, kurā risināsies arī organizācijas prezidenta vēlēšanas un kļūs zināms, kas šajā amatā nomainīs ilggadējo LFF vadītāju Gunti Indriksonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!