Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēlēs uzvaras guva Tampabejas "Lightning", Bostonas "Bruins", Nešvilas "Predators", Sentluisas "Blues" un Sanhosē "Sharks".

Regulārā čempionāta Austrumu konferences spēcīgākā komanda "Lightning" ar rezultātu 5:2 apspēlēja Ņūdžersijas "Devils", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0. "Lightning" aizvadītajā mačā septiņu minūšu laikā guva trīs vārtus – vispirms 15. minūtē precīzi meta Ondržejs Palats, tad 20. minūtē vārtus guva arī Tailers Džonsons, bet 22. minūtē Janī Gurdē trīskāršoja komandas pārsvaru. Teilors Hals un Trevis Zeidžaks divus vārtus Ņūdžersijas komandai atspēlēja, bet Alekss Killorns un Ņikita Kučerovs noslēgumā guva vēl divus vārtu "Lightning".

Savukārt citā Austrumu konferences pirmās kārtas spēlē Bostonas "Bruins" ar 5:1 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvarētājiem precīzi meta Breds Maršāns, Deivids Bakess, Davids Pastrņaks, Šons Kuralijs un Davids Krejči, bet vienīgo "golu" Toronto komandai iemeta Zaks Haimans.

Vēl Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar 4:3 pagarinājumā pieveica Vašingtonas "Capitals". Pirmajā trešdaļā Jevgeņijs Kuzņecovs "Capitals" deva vadību ar rezultātu 2:0, bet Aleksandrs Venbergs un Tomass Vaneks līdz mača 42. minūtei panāca neizšķirtu rezultātu. Devante Smits-Pelijs uz 10 minūtēm izvirzīja vadībā Vašingtonu, bet Sets Džonss ieveda spēli pagarinājumā. Pēc nospēlētām sešām minūtēm un divām sekundēm Artēmijs Panarins izrāva uzvaru "Blue Jackets" vienībai.

Rietumu konferences un visas līgas spēcīgākā komanda regulārajā čempionātā Nešvilas "Predators" ar 5:2 apspēlēja Kolorado "Avalache". Ņikita Zadornovs septītajā minūtē panāca 1:0 Kolorado komandas labā, bet Ostins Vatsons 24. minūtē rezultātu izlīdzināja. Tad minūti vēlāk Bleiks Komo vēlreiz deva vadību "Avalanche", bet pēdējā periodā Filips Forsbergs ar diviem "goliem" un Koltons Sisons ar vienu nodrošināja nešviliešiem panākumu.

Visbeidzot "Sharks" Rietumu konferences pirmās kārta mačā izbraukumā ar 3:0 uzvarēja Anaheimas "Ducks". Divreiz uzvarētājiem precīzi meta Evanders Keins, bet reizi - Brents Bērnss, visus trīs vārtus "Sharks" komandai gūstot trešajā periodā. Savukārt vārtsargs Martins Džonss atvairīja visus 25 "Ducks" komandas spēlētāju metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!