Foto: euroleague.net
Spānijas augstākajā basketbola līgā (ACB) ceturtdien pārtrūka latviešu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētās Vitorijas "Baskonia" komandas desmit uzvaru sērija.

"Baskonia" izbraukumā ar 77:81 (18:23, 24:16, 16:16, 19:26) piekāpās Spānijas čempionei "Valencia Basket".

Vitorijas klubs zaudējumu vietējā čempionātā nebija piedzīvojis kopš 14.janvāra jeb tieši divus mēnešus.

Timma šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā iemeta septiņus punktus. Viņš grozā raidīja abus divpunktniekus un vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes un pieci efektivitātes punkti.

"Valencia Basket" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija melnkalnietis Bojans Dubļevičs, kamēr "Baskonia" rindās 15 punktus iemeta francūzis Vensāns Puarjē.

Savukārt cits "Baskonia" sistēmā esošais latvietis Mālmanis šai spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Tikmēr citā ceturtdienas Spānijas čempionāta mačā Rolands Šmits iemeta piecus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" izbraukumā ar 62:82 (16:23, 21:20, 9:14, 16:25) piekāpās Mursijas UCAM, piedzīvojot jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Šmits šajā cīņā laukumā pavadītajās 32 minūtēs un 33 sekundēs grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem.

Tāpat latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un desmit efektivitātes punkti.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 24 uzvarām 27 cīņās pārliecinoši atrodas Madrides "Real", kam ar 19 uzvarām seko Vitorijas "Baskonia" un Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa".

Tikmēr 15 uzvaras ir Fuenlavradas "Montakit" un Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife", šīm komandām ieņemot vietas pirmā astotnieka beigās.

Vēl Māriņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro" ar 11 uzvarām ir 12.vietā, Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar astoņām uzvarām atrodama 15.pozīcijā starp 18 vienībām, bet jaunā Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Divina Seguros Joventut" ar sešām uzvarām ir pēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!