Latvijas futbola izlase pēc kaunpilnā zaudējuma Gibraltāram un galvenā trenera Aleksandra Starkova atstādināšanas FIFA pasaules rangā piedzīvojusi kritienu, tuvojoties savam antirekordam un kļūstot par vājāko valstsvienību Baltijā.

Latvijas izlase ranga jaunākajā sarakstā zaudējusi astoņas pozīcijas un ieņem 139. vietu. Latvijas antirekords ir 148. vieta, līdz kurai valstsvienība noslīdēja pērnā gada septembrī.

Latvijas futbola izlase kritienu piedzīvojusi pēc marta beigās notikušām divām pārbaudes spēlēm. Pirmajā no tām Latvija cīnījās 1:1 ar Fēru salu komandu, bet pēc tam apkaunojoši ar 0:1 zaudēja vienai no pasaules vājākajām komandām Gibraltāram. Pēc šī zaudējuma amatu nācās atstāt galvenajam trenerim Starkovam, kurš pats gan nevēlējās atkāpties un viņu atlaida LFF valde.

Gibraltārs pēc šīs uzvaras FIFA pasaules rangā kāpusi pa 10 pozīcijām un ieņem 196. vietu.

Tikmēr Lietuvas izlase, kas līdz šim bija vājākā Baltijā, veikusi kāpumu un ieņem 133. vietu, bet Igaunija noslīdējusi uz 94. vietu.

FIFA pasaules ranga galvgalī joprojām atrodas Vācija, kurai seko Brazīlija un Beļģija, kas pakāpusies pa divām pozīcijām. Vēl labāko desmitniekā ir Portugāle, Argentīna, Šveice, Francija,, Spānija, Čīle un Polija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!