Foto: AP/Scanpix
Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" vadība ceturtdien lēmusi atbrīvot komandas galveno treneri Džefu Hornačeku, kura vadībā komanda tā arī nav guvusi progresu, vēsta ESPN.

"Knicks" prezidents Stīvs Mailzs un ģenerālmenedžeris Skots Perijs informējuši treneri par lēmumu pirms komandas atgriešanās mājās no regulārās sezonas pēdējās spēles Klīvlendā pret "Cavaliers". "Knicks" šajā spēlē atspēlējās un uzvarēja ar 108:95.

Hornačekam līgums ar "Knicks" bija vēl uz vienu sezonu, tomēr treneris atlaists jau pēc divām neveiksmīgām "Knicks" sezonām. Kopā ar Hornačeku atlaists viņa galvenais asistents Kurts Rembiss. Hornačeka vadībā pirmajā sezonā "Knicks" 82 spēlēs guva 31 uzvaru, bet šo sezonu noslēdza tikai ar 29 panākumiem, kas komandai deva 11. vietu NBA Austrumu konferences noslēguma kopvērtējumā.

Viena no NBA populārākajām komandām "Knicks" piecas sezonas pēc kārtas nav spēlējusi izslēgšanas turnīrā, bet pēdējos 18 gados tikai reizi bijusi starp "play off" dalībniecēm.

Hornačeks par "Knicks" galveno treneri pirms divām sezonām iecēla toreizējais kluba prezidents, leģendārais Fils Džeksons, kurš vēlāk zaudēja savu amatu. Džeksona vietā par prezidentu kļuva toreizējais komandas ģenerālmenedžeris Mailzs, kas tagad varēs izvēlēties sev tīkamāko galveno treneri un komplektēt komandu nākamajai sezonai.

ESPN ziņo, ka starp potenciālajiem "Knicks" vadītājiem ir bijušais "Grizzlies" galvenais treneris Deivids Fizdeils, Eiropā labi zināmais Deivids Blats un bijušais "Warriors" vadītājs Marks Džeksons. Paredzams, ka tuvākajā laikā Mailzs un Perijs tiksies ar šiem trim potenciālajiem kandidātiem, lai izrunātu komandas iespējamo vadīšanu.

Kā vēsta ESPN, kluba vadība pēc vēl vienas sezonas ir nolēmusi nopietni "pārbūvēt" komandu, kurai gan pamati tikšot likti ar galvenā trenera piesaistīšanu, un 2019. gada vasarā piesaistīt daudzus spēcīgus basketbolistus, kuri būs brīvie aģenti. Gada nogaidīšana, iespējams, saistīta ar latviešu zvaigzni Porziņģi, kurš pēc ceļgala smagā savainojuma ierindā varētu atgriezties nākamās sezonas vidū. Tieši laicīga trenera nolīgšana, skatīšanās gadu uz priekšu, potenciālo spēlētāju savlaicīga apzināšana ļautu "Knicks" izveidot potenciāli spēcīgu komandu, kad pilnībā no traumas būs atlabis Porziņģis, ar kuru Ņujorkas klubs saista savu nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!