Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" kluba vadība apsolījusies pēc šīs, komandai neveiksmīgās Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas veikt izmaiņas komandā, lai tiktu vaļā no "zaudētāju kultūras".

Šajā NHL sezonā "Sabres" uzrādīja vājāko sniegumu vēsturē, ar 62 punktiem esot Austrumu konferences un arī visas līgas vājākā vienība.

"Kaut kas ir jāmaina un pārmaiņas būs," pēcsezonas preses konferencē paziņoja kluba ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils. "Kad tu finišē tur, kur mēs, ir jāpārskata viss. Tas nozīmē arī dažu vadošo spēlētāju nomaiņu. Mēs iesaistīsimies brīvo aģentu tirgū, taču es uzskatu, ka nevar izveidot komandu tikai no brīvajiem aģentiem vien. Tam jānāk no organizācijas iekšienes."

"Šobrīd pie mums valda zaudējuma kultūra," NHL mājas lapā citēts Boterils. "Mēs nespējam izcīnīt uzvaras, tāpēc trenerim Filam Houslijam un man būs jāstrādā ar spēlētājiem, lai šo mūsu kultūru mainītu."

Komandas līderi ir jaunie spēlētāji — 21 gadu vecais Džeks Eikels, 22 gadus vecais Sems Reinharts un 23 gadus vecais aizsargs Rasmuss Ristolainens, taču arī viņi savā karjerā Bufalo klubā piedzīvojuši ilgstošus komandas zaudējumus.

"Lai arī cik ļoti mēs priecātos par Džeka izveidošanos par līderi, galvenais ir panākt, lai viņam pievienojas citi spēlētāji," norāda ģenerālmenedžeris. "Viens nevar vilkt visu komandu. Mums ir vajadzīga spēcīgāka bāze. Mums ir jauni hokejisti, kas trīs, četrus un piecus gadus bijuši mūsu organizācijas daļa, un kuri vairs nevar palikt otrajā plānā. Viņiem ir jākļūst par komandas līderiem. Mums ir vajadzīga spēcīgāka līderu grupa."

Ģenerālmenedžeris uzsvēra, ka amatu saglabās komandas galvenais treneris Fils Houslijs, un atklāja, ka kluba īpašnieks Terijs Pegula ir ļoti saniknots par situāciju, ka "Sabres" jau septīto sezonu pēc kārtas nespēj iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

"Viņa dusmu līmenis ir diezgan augsts, un es viņu varu saprast," saka Boterils. "Es te esmu pirmo gadu, un pat es šosezon kļuvu neapmierināts. Manuprāt, tas smird, ka mēs neredzēsim "play-off" spēles klātienē, bet tikai pa televizoru."

"Mēs ar Teriju sazināmies katru dienu, es viņu cenšos turēt lietas kursā un pārliecināties, ka viņam situācija ir skaidra," saka ģenerālmendžeris. "Viņš ļoti atbalsta Filu un mani saistībā ar smagajiem lēmumiem, kas mums ir jāpieņem. Taču tāpat kā visi mūsu organizācijā, arī viņš jūtas vīlies."

Viena no iespējam vērtīgi papildināt komandas sastāvu "Sabres" būs NHL draftā, kas 22. jūnijā notiks Dalasā, jo Bufalo klubam ir labas izredzes NHL drafta loterijā iegūt pirmās izvēles tiesības. "Neatkarīgi no tā, ko mēs izvēlēsimies, mēs iegūsim labu spēlētāju," uzskata Boterils. "Pāris nākamo nedēļu laikā sanāksim kopā ar mūsu treneriem, nākammēnes tiksimies ar mūsu profesionālo un amatieru spēlētāju skautiem, lai izveidotu plānu, kas parādīs, cik daudz mums ir jāmainās un kas mūsu komandai var dot izredzes uz labāku nākamo sezonu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!