Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šīs sezonas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) debitanti, Lasvegasas "Golden Knights" izcīnījuši uzvaru savā vēsturiskajā, pirmajā spēlē Stenlija kausa izcīņā.

Klusā okeāna divīzijas čempioni Lasvegasas "Golden Knights" savu pirmo "play-off" turnīru NHL iesāka ar "sauso" uzvaru savā laukumā pār Losandželosas "Kings" — 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

Par spēles pirmo zvaigzni pelnīti tika atzīts " bruņinieku" vārtsargs Marks-Andrē Flerī, kurš atvairīja visus 30 pretinieku metienus pa vārtiem. Viņam tā bija 63. uzvara Stenlija kausa izcīņā karjerā, un šajā NHL statistikā viņš ieņem 12. vietu, ko dala ar Kērtisu Džozefu.

Vienīgos vārtus šai spēlē guva Šī Teodors pašā mača sākumā, ceturtajā minūtē.

Līdz ar to Lasvegasas "Golden Knights" kļuvuši par ceturto komandu NHL vēsturē, kas savā debijas sezonā līgā Stenlija kausa izcīņu iesākuši ar uzvaru. Pirms tam tas izdevās Ņujorkas "Rangers" (1927. gadā), Sentluisas "Blues" (1968. gadā) un Losendželosas "Kings" (1968. gadā).

Vēsturisko pirmo uzvaru Stenlija kausā izcīnījuši arī Vinipegas "Jets", kas ar 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) pārspēja Minesotas "Wild" komandu. Ar vārtu guvumu izcēlās Marks Šeifele, Patriks Laine un Džo Morovs.

Kopš 2011. gada, kad "Jets" pievienojās NHL, klubs tikai vienreiz iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā, 2014./2015. gada sezonā, taču ne reizi nebija izdevies uzvarēt kādā mačā. Toreiz Vinipegas komanda Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā četru spēļu sērijā "sausā" piekāpās Anaheimas "Ducks".

Toties iespaidīgu uzvaru Stenlija kausa izcīņas ievadā izcīnīja Pitsburgas "Penguins", kas ar 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) sagrāva Filadelfijas "Flyers".

Uzvarētāju kapteinis Sidnijs Krosbijs šai spēlē izcēlās ar "hat trick" un nopelnīja pirmās zvaigznes godu. Tas izcilajam kanādiešu uzbrucējam bija trešais "hettriks" Stenlija kausā, un šajā statistikas rādītājā viņš panācis leģendāro Mario Lemjē.

"Penguins" vārtsargs mets Marejs atvairīja visus 24 metienus pa saviem vārtiem un trešo reizi pēc kārtas aizvadīja "sauso" spēli Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!