Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulāro čempionātu noslēdza ar zaudējumu Ņūoerleānas "Pelicans" vienibai, taču var gatavoties izslēgšanas spēlēm, kurās tiksies ar Goldensteitas "Warriors".

"Spurs" šai izbraukuma spēlē zaudēja ar 98:122.

Bertāns laukumā pavadīja 10 minūtes, realizēja divus divpunktu metienus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. "Spurs" komanda šai mačā izcēlās ar komandas darbu – rezultatīvākie bija uzreiz trīs spēlētāji ar vienādu punktu skaitu: Lamarkuss Oldridžs, Dežunte Marejs un Tonijs Pārkers guva pa 11 punktiem, turklāt neviens no komandas līderiem neizcēlās ar "double double".

"Pelicans" vienībā izcēlās Džrū Holidejs, kurš guva 23 punktus, bet Entonijam Deivisam un Nikolā Mirotičam gan "double double" – attiecīgi 22+15 un 21+15.

Arī Ņūorleānas "Pelicans" ir kvalificējušies izslēgšanas spēļu turnīram, ieņemot piekto vietu Rietumu konferencē.

"Play-off" turnīrā "Spurs" pretinieki atkal būs Goldensteitas "Warriors", kas ieņēma otro vietu konferences kopvērtējumā. Izslēgšanas turnīrs sāksies 14. aprīlī.

Sanantonio vienība NBA izslēgšanas turnīrā tikusi 21. sezonu pēc kārtas.

Toties ar uzvaru regulāro sezonu noslēdza bez Kristapa Porziņģa spēlējošā Ņujorkas "Knicks" komanda, kas čempionāta pēdējā spēlē ar 110:98 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers". Lai arī zaudētājiem rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem bija Sedijs Osmans, atkal visa uzmanība tika Lebronam Džeimsam, kurš pirmo reizi karjerā piedalījies visās 82 regulārā čempionāta spēlēs. Viņam mačā pret "Knicks" 10 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Trejs Bērkss.

Kā zināms, Ņujorkas klubs arī šosezon "play-off" neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!